Bakan Soylu: Korucular ek tazminat alacak

Bakan Soylu: Korucular ek tazminat alacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korucuların operasyonlara çıkarken ek bir tazminat alacaklarını açıkladı.

Ağrı'da konuşan Soylu, "Bu operasyonlarda askerimiz, jandarmamızla, polisimizle aynı mücadeleyi ortaya koyarken, bu harcırahlarını, ek tazminatlarını da alacaklar" dedi.

Beraberinde Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanı'a gelen Soylu, Vali Musa Işın, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ve vatadaşlar tarafından karşılandı. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde korucularla ilgili bir toplantıya katılan Bakan Soylu, yaş ortalaması 42 olan 47 bin 500 korucunun bulunduğunu belirtti. 

Koruculardan 18 bin 66'sının bugün itibariyle emekli olduğuna işaret eden Süleyman Soylu, emekli olanların yerine evlat, kardeş, akrabalarını korucu olarak aldıklarını bildirdi. Böylece korucu aileleri için yeni bir istihdam oluşturduklarını anlatan Soylu, yaş ortalamasını da 31,5 seviyesine indirdiklerini aktardı. Soylu, korucularla ilgili açıklamasında "Artık korucularımız operasyonlara çıkarken ek bir tazminat alacaklar. Bu operasyonlarda askerimiz, jandarmamızla polisimizle aynı mücadeleyi ortaya koyarken, bu harcırahlarını, ek tazminatlarını da alacaklar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.