Bakan Pakdemirli'den Dede'ye 'Sokak hayvanları' yanıtı

Bakan Pakdemirli'den Dede'ye 'Sokak hayvanları' yanıtı

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'nin hayvan sokakları ile ilgili verdiği  soru önergesine cevap verdi

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Sait Dede’nin Hakkari ve ilçelerindeki sokak hayvanları ilişkin TBMM’ye verdiği soru önergesine yanıt geldi.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından önergeye verilen yanıtta Hakkari ilinde Geçici Hayvan Bakım Evi ve rehabilitasyon merkezi bulunmadığı anımsatıldı

Bakan Pakdemirli’nin verdiği yanıtta şu ifadelere yer verildi:

Hakkari ilinde Geçici Hayvan Bakım Evi ve rehabilitasyon merkezi bulunmamaktadır. Ancak konu ile ilgili Hakkari merkez ve ilçe belediye başkanlıkları ile gerekli yazışmalar yapılmış ve bu tür bir çalışmanın yapılması durumunda bakanlığımızca hibe desteği verileceği resmi yazı ile bildirilmiştir.

Hakkari İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde görev yapan bir veteriner hekim  konu ile ilgili görevlendirilmiş olup, mevcut imkanlar doğrultusunda gerek sahipsiz hayvanlar gerekse yaralı hayvanlarına yönelik acil durum hususlarında hızlıca müdahale işlemleri yapılmaktadır. Tedavisi mümkün olmayan yaralı sokak hayvanları veya yaban hayvanları Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine gönderilmektedir.

Vatandaşlarımız tarafından da sahiplenilip daha sonra terk edilen sokak hayvanlarına yönelik Hakkari Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğümüzce beslenme çalışmaları yapılmakta, idari yaptırıma konu durumlarda gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında Hakkari veya diğer ilçe veya belde belediyelerine herhangi bir idari yaptırım uygulanmamıştır.

Sokak hayvanları ve yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışmaları özelikle kış aylarında rutin olarak yapılmaktadır.

Sokak hayvanlarına yönelik Koruma ve Kontrol faaliyetlerimiz devam etmekte bu hususlar ile ilgili Kanuna aykırı olduğu tespit edilen olaylara müdahale edilmektedir.

2020 yılı bütçesinde sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu için ayrılmış 14 milyon TL ödenek bulunmaktadır.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.