Bahçeli: İstanbul'da yeni bir seçim de düşünülebilir

Bahçeli: İstanbul'da yeni bir seçim de düşünülebilir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da yeni bir seçim yapılmasının düşünülebileceğini söyledi.

Devlet Bahçeli Ankara'da gazetecilere yaptığı açıklamada seçimlere itirazın demokratik bir hak olduğunu belirtti.

Bahçeli, itirazların yapılması ve en kısa sürede değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin normalleşmesinde fayda olduğunun söyleyen Bahçeli, "İstanbul'da halen bir kargaşa yaşanmaktadır" dedi.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İtirazların sonucu alınmalıdır. Kararı YSK vermelidir. Eğer seçim sonuçları toplum huzurunda sonuç bulmayacaksa, o vicdanı huzurlu kılabilecek yeni bir seçim de düşünülebilir. Bunun süresi 60 gündür. 60 günden sonraki ilk pazar günü seçim yapılabilir. Bundan gocunmaya da gerek yok.

Bahçeli'den Mansur Yavaş açıklaması: Benim belediye başkanım diyemem

MHP lideri Bahçeli ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş ile ilgili olarak, "Mazbatayı almıştır. Sayısal yönden mazbatayı hak etmiştir. Toplumsal vicdanda beraat etmemiştir. Mazbata almak başka şeydir, beraat etmek başka şeydir" dedi.

Bahçeli, "Aklanmadan mazbatayı almış bir belediye başkanı olarak görürüz. Benim beldiye başkanım diyemem" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.