Avrupa'ya kaçıyordu: Torpido gözünde yakalandı

Avrupa'ya kaçıyordu: Torpido gözünde yakalandı

Birçok Avrupa ülkesinin sınır kontrollerini sıkılaştırmasına rağmen, daha güvenli bir yaşam için canları pahasına Avrupa'ya kaçmak isteyen göçmenlerin sayısı artıyor.

İspanya’nın Kuzey Afrika sahili ile Fas arasında yer alan özerk bölgesi Melilla’da, bir arabanın torpido gözüne saklanarak Avrupa’ya kaçmaya çalışan bir göçmen bulundu. Fas ve İspanya yetkilileri, aynı gün toplam dört kişinin arabaların farklı yerlerine saklanarak İspanya’ya geçmeye çalıştığını açıkladı.

Buna göre, aralarında 15 yaşındaki bir kız çocuğun da bulunduğu bu kişiler farklı araçlarda bulundu. Göçmenlerden ikisinin gösterge panelinin altında açılan özel bölmelere, birinin torpido gözüne, bir diğerinin de arka koltuğun altına saklandığı açıklandı.

İspanyol yetkililer, iki kişinin boğulma tehlikesi ve eklem ağrıları için tedavi edildiğini duyurdu.

Birçok Avrupa ülkesinin sınır kontrollerini sıkılaştırmasına ve sığınmacı kabul şartlarını ağırlaştırmasına rağmen, Afrika ve Ortadoğu’daki evlerini daha güvenli ve iyi bir yaşam umuduyla geride bırakıp canları pahasına Avrupa’ya kaçmak isteyen göçmenlerin sayısı artıyor.

Aynı bölgede ocak ayında bir kadın, bir çocuğu bavulla İspanya’ya sokmaya çalışırken yakalanmıştı. Daha önce de bir aracın üzerine bağlanmış koltuk minderlerinin içine saklanan sığınmacılar bulunmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.