Avrupa’da koronavirüs vakaları artıyor

Avrupa’da koronavirüs vakaları artıyor

Avrupa’da yeni koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle rehavete kapılanılmaması uyarıları yapılıyor. İspanya, Fransa, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki yetkililer yeni vakaların daha fazla artmasından kaygı duyuyor.

Fransa Başbakanı Jean Castex ülkenin iki haftadır ‘yanlış yöne gittiği’ uyarısını yaptı. Sağlık Bakanlığı, Salı günü 1.397 yeni Covid-19 vakası görüldüğünü söyledi. Bu sayı, bir önceki günün neredeyse iki katıu.

Almanya’da da Çarşamba günü 1.226 yeni koronavirüs vakası kaydedildi toplam vaka sayısı 218.519 oldu. Sağlık Bakanı Jens Spahn “artışa çok dikkat etmeliyiz” dedi.

İspanya Sağlık Bakanlığı verilerine göre de Salı günü itibariyle yeni vaka sayısı 3.632 artarak 326.612’ye çıktı. Yeni vakaların çoğunun ağırlıklı olarak Katalunya, Madrid ve Aragon’da görüldüğü belirtildi. Bu bölgelerde geçen ay tedbirler yeniden getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.