Av. M. Fatih Turan Camisi ibadete açıldı

Av. M. Fatih Turan Camisi ibadete açıldı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde Genç yaşta vefat eden İş İnsanı Avukat Mehmet Fatih Turan adına inşa edilen 500 metrekarelik 500 kişi kapasiteli Fatih Turan Camisi ibadete açıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2017 yılında iş gezisi için bulunduğu İran’da geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden Çukurcalı Genç İş İnsanı ve Avukat Mehmet Fatih Turan adına inşa edilen caminin açılışı gerçekleştirildi.

Turan ailesi tarafından ilçenin Cumhuriyet Caddesi üzerinde yaptırılan 550 metrekarelik 500 kişi kapasiteli caminin açılışına gelen davetliler dezenfektan ve kolanya ile karşılanırken, davetlilere maske dağıtıldı.  

Açılış programına; Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Çukurca Kaymakamı Murat Öztürk, Hakkari Barosu Başkanı Ergün Canan, Hakkari Eski Milletvekili A. Mütalip Özbek, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Hakkari Gençlik Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Hakkari Barosu üyesi avukatlar, Ak Parti Hakkari eski İl Başkanı ve Özel İdare Genel Sekreteri Nurettin Fırat, Hakkari ve Çukurca’daki sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri, Çukurca esnafları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ve Merhum Avukat Fatih Turan’ın öz geçmişinin okunması ile başlayan açılışta söz alan Çukurca Eski Belediye Başkanı ve Merhum Fatih Turan’ın Babası Mehmet Yaşar Turan, açılışa katılanlara teşekkür etti.

Oğlunun vefatı nedeniyle anısını yaşatmak için ilçenin ihtiyacı olan bir camiyi inşa etme kararı aldıklarını ve camiye Avukat Fatih Turan ismini verdiklerini ifade eden Eski Başkan Turan, konuşması sırasında duygulu anlar yaşadı.

 Baba Turan, “M. Fatih Turan gerçekten küçük yaşlarından itibaren kendisini Allah’ın bir nimeti olarak kendisini iyilik yapmaya adamış, kalbi sevgi dolu bir insan olarak zaten bunu tanıyan herkes bunu bilir. Biz de değerli oğlumun hayırseverliğinin devamı için bu cami ve taziye evini yapmaya karar verdik. İki yıl içerisinde bz bunu yaptık. Caminin içinde ibadet eden, dua okuyan herkesin Allah tarafından duasının kabul edilmesini, ibadetinin kabulünü niyaz ediyorum. Değerli kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Sayın Savcımıza, Hakkari’den gelen Baro başkanımıza, eski milletvekilimize ve ismini sayamadığım herkese saygılarımı sunuyorum. Geldikleri için teşekkür ediyorum. Bu cami ve taziye sağlık olursa ve imkanlarımız el verirse inşallah son olmayacaktır. Bu vesile ile hepinize saygılarımı sunuyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Murat Öztürk ise açılışa katılan davetlilere hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında, “Bugün burada eski belediye başkanımız Yaşar Turan Bey’in Merhum Oğlu Avukat Fatih Turan adına yaptırdığı caminin açılışını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle camimiz hayırlara vesile olsun. Allah yapandan, yaptırandan razı olsun. Bu Cami ile beraber merhum Avukat Fatih Turan’ın ismi nesiller boyunca yaşayacak, burada kılınan her namazdan, edilen her duadan kendisi nasip alacak Allah mekanını cennet eylesin. Ruhu şad olsun. Arkada kalanlarına Yüce Allah sabır versin” dedi.

Açılışta söz alan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş ise açılışa katılanlara  teşekkür ettiği konuşmasında ibadethanenin kültürümüzdeki önemine değindi.

İlçe Kaymakamı Murat Öztürk ve Belediye Başkanı Ensar Dündar Merhum Fatih Turan adına yaptırdığı cami için Yaşar Turan’a teşekkür plaketi verdi.

550 metre kare alanı ile 500 kişilik kapasitesi ve taziyesi bulunan Av. Mehmet Fatih Turan Camisi ilçe Kaymakamı Murat Öztürk ve protokol üyelerinin katılımı ile kesilen kurdelenin ardından ibadete açıldı.

Hakkari’nin tümünde okuttuğu öğrenciler ve hayırseverliği ile bilinen ve bu yönüyle herkesin gönlünde yer eden, sevilen Av. Mehmet Fatih Turan adına Babası Mehmet Yaşar Turan tarafından yaptırılan Caminin yapımı tamamlandı.

İlçenin Cumhuriyet mahallesinde 550 metrekarelik alanda 500 kişi kapasiteli Fatih Turan Camisi yarın saat 1100’da düzenlenecek tören ile ibadete açılacak.

Cami bünyesinde ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan taziye evi gasilhanenin yanı sıra geniş avlusu ve çeşmesi ile hizmete hazır hale getirildi. Orijinal Cami mimarisine uygun olarak yaptırılan Av Mehmet Fatih Turan Çukurca ilçesinin ihtiyacına cevap vermesi bekleniyor.

Merhum Fatih Turan’ın babası Mehmet Yaşar Turan, ilçeye kazandırdıkları güzel bir eser olan caminin ibadete açılacağını söyledi.

 

foto-galeri-icin-tiklayiniz-052.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum