Arınç: Ben artık yokum

Arınç: Ben artık yokum

'Sistem 2017’den sonra değişti ve ben artık yokum' diyen Arınç: Reisçi geçinip Tayyip Bey’e en çok zarar veren, onu toplumdan, partisinden izole etmeye çalışanlar var ve bunlar çok uzakta değil.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bursa’da yerel televizyon kanalı Line TV’nin yayınına katılarak gündemi değerlendirdi. 

AK Parti'den uzaklaştırılmasına ilişkin konuşan Arınç “Türkiye’de öyle bir troll sürüsü var ki, siz bugün hava çok güzel oldu deseniz bile bundan başka anlam çıkarıp bunun üzerinden bana ve bizimle parti arasını veya Tayyip Bey’in arasını açmaya çalışan ahlaksız insanlar var. Kadınıyla erkeğiyle…Sadece içinde bulunduğumuz durumu bir gözlemci olarak anlatmaya gayret ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı partisinden izole etmek isteyenler olduğunu söyleyen Arınç şöyle devam etti: “Şimdi bunun dışında yani Reisçi geçinip de aslında Tayyip Bey’e en çok zarar veren onu toplumdan, partisinden izole etmeye gayret eden kişiler var ve maalesef bunlar çok da uzakta değil.

İyi yaptıklarını düşünüyorlar ama ben iyi olan şeyin kendileriyle istişare edildiği zaman doğruyu konuşan acı da olsa hakikati söyleyen, onun iyiliğini istediği için doğru olanı tavsiye eden insanlarda olduğunu düşünüyorum.

Ben böyle olmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Sonunda yüksek istişare kurulundan da ayrıldım. Kaldı ki orası da icrai bir organ değil. İstişare organıydı. Fikirlerimizi söylüyorduk.”

Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne dair ise şunları söyledi: "Faydalı oldu, zararlı oldu. O (Erdoğan) hala bu sistemin çok doğru olduğuna inanıyor.

(Erken seçim tartışması) Peki seçime giderler mi gitmezler mi… Seçime nasıl gidileceği de anayasada yeni sistemde belli. 

Cumhurbaşkanımız ve Bahçeli yani ittifak ortağı, seçim zamanında olacak diyorsa, sizin seçim istemenizin bir anlamı yok. Yani yine onların 'biz seçime gidiyoruz' demesi lazım. Çünkü muhalefetin öyle oy çoğunluğu yok parlamento içerisinde. Bunun tersine bir karar almaları mümkün değil.

Bence bu tartışmaların dışında veya ittifakların adayı kim olacak… Bunlar günlük tartışmalar. Aslında ‘Türkiye nereye gidiyor, nasıl gidiyor, önünüzü görebiliyor musunuz, daha  sonrasında ne olabilir, bu yönetim tarzından Türkiye istifade eder mi, etmez mi?’ bunların tartışılması lazım.

Sistem 2017’den sonra değişti ve ben artık yokum. 2015 sonu, yani 2016’dan itibaren hiç partiyle ve hükümetle parlamentoyla ilişkisi kalmamış bir insanım. İsterseniz 'emekli siyasetçi' deyin. Sıfatım ne olarak kaldı, Eski Meclis Başkanı, Eski Başbakan Yardımcısı, bunların içerisinden bana en çok başkanım diyorlar. Ben de bundan memnun oluyorum. Parti içerisindeki birlikte çalıştığımız arkadaşlarımın bir kısmı ağabey diyor, ondan da memnun oluyorum. Çünkü biz de ağabeylik ve kardeşlik ilişkisi çok önemlidir. Başkaları bunu çok fazla bilmezler. Ben bunu bir saygı ifadesi olarak kabul ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.