Araç takip sistemi şirketlerine sorulması gerekenler

Araç takip sistemi şirketlerine sorulması gerekenler

Araç takip sistemleri en temel tanımı ile araçların GPS farklı uyduları sayesinde araçların haftanın 7 gün 24 saat internete bağlı akıllı telefon, tablet veya da bir bilgisayar üzerinden detaylı bir şekilde anlık olarak takip ve kontrol edilmesini sağlaya

Araç takip sistemleri en temel tanımı ile araçların GPS farklı uyduları sayesinde araçların haftanın 7 gün 24 saat internete bağlı akıllı telefon, tablet veya da bir bilgisayar üzerinden detaylı bir şekilde anlık olarak takip ve kontrol edilmesini sağlayan sistemlere denir. Araç takip sistemleri sayesinde araçların rotaları, konumlar, hızları, duraklama yaptığı yerler, aracın rölantide çalışma süreleri, aracın yakıt durumu ve olası acil durumlarını anlık bir şekilde görmeyi sağlıyor. Ayrıca araç takip sistemleri ile aracın geçmişe dönük bütün izlerini kayıt altına alarak müşteriye rapor şeklinde sunabilme imkânı bulunuyor.

GPS Nedir

GPS, bütün araç takip sistemlerinde kullanılan dünya üzerinde herhangi bir yeri engelsiz bir şekilde görüş hattı içinde bulunduran ve herhangi bir şeyin konumunun belirlenmesi amacı ile dört veya daha fazla uydu ile her türlü olumsuz veya olumlu hava şartlarına rağmen, zaman ve yer bilgilerini detaylı bir şekilde sunan uydu navigasyon sistemleridir. GPS uydu sistemleri olmadan araçların takip sistemleri çalışmaz bu yüzden birçok araç takip sistemleri hizmetleri sunan firmalar kesinlikle GPS uydu sistemlerine bağlı olması gereklidir. GPS sistemleri dünya ülkelerinde cep telefonlarında, uçaklarda, araç takip sistemleri ve harita yapımlarında kullanılmaktadır.

Araç Takip Sistemi Şirketlerinden Hangi Bilgiler Alınması Gerekli

Şirketlerden araç takip sistemi almadan önce bu sistemi ne için aldığımızı ve neye ihtiyacımızın olup olmadığını ve özellikle araç sahibi kişilere kazandırdıkları yenilikler ve kolaylıklar nelerdir bunları bilmemiz gereklidir. Bu konuda araç takip sistemi şirketlerine sorabileceğiniz bazı sorular ile bu sistemin faydaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğer araçlar yurt dışına çıktığı takdirde sistem kendini kayıt tutmaya ve aracı takip etmeye devam eder mi ve bunun için ekstra ücret talebiniz oluyor mu?

Araç takip sisteminizin kapsama alanı nedir?

Bütün ülkeleri kapsıyor mu?

Karanlık bölgeleriniz var mı ve eğer varsa ise sistem bunun için ayrı bir data verisi tutuyor mu, tutuyorsa ne kadar süre tutuyor?

Şirketinizin araç takip sistemleri için sözleşme şartları nelerdir, kaç yıllık sözleşme yapılıyor ve belirli yıl yapılan sözleşmede teknoloji ve yazılım yenileniyor mu?

Teknik desteği kim sağlıyor, şirketiniz müşterileri için olumsuz bir durumda servis sağlıyor mu?

Aylık ne kadar ödeme yapılıyor, sistem güncellemesi ve kurulum ücreti gibi ek ödemeler yapılıyor mu?

Şirketinizin referansları nelerdir?

Bu ve buna benzer soruları sormakta fayda vardır, araç takip sistemi şirketinizin bütün olabilecek olasılıkları anlattığından emin olmalı ve sizlere yazılı bir şekilde sunum vermesi gereklidir. Böylece hem kendinizi hem de araçlarınızı güvence altına almış olursunuz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.