Ankara'daki Hakkarililer Derneği can çekişiyor!

Ankara'daki Hakkarililer Derneği can çekişiyor!

Bir süre önce Ankara'da kurulan Hakkarililer, Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, masraflarını karşılayamadığı için kapanma noktasına geldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

5 Temmuz 2017 tarihinde Ankara'da açılışı yapılan Hakkarililer Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ilgisizlik nedeniyle kapanma noktasına geldi. 

Dernek yönetimi adına yazılı açıklama yapan kurucu üye Zeki Noyan, cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez Hakkarilileriin Ankara'da bir dernek kurduklarını, derneğin iki yıllık süreçte Ankara'da ikamet eden 50-60 duyarlı Hakkarilinin özverileri ile yaşatılmaya çalışıldığı söyledi. 

Noyan açıklamasında, aylık geliri gideri karşılayamaz duruma gelen derneğin yönetim kurulu kararı ile kapatıldığını, ancak bazı duyarlı üyeleriin devreye girmesi ile yeniden kongreye gidilmesi kararı alındığını ifade etti.

Ankara'da oturan oturmayan Hakkari ve diğer illerde ikamet eden Hakkarililerden destek beklediklerini belirten Noyan, herkesi derneğe maddi manevi sahip çıkmaya davet etti.

Her vatandaştan aylık 10 tl yardım yapmalarını talep etiklerini söyleyen Noyan, derneğin bu şekilde ayakta kalabileceğini belirtti. 

Ankara'da oturan halkımızın da aidat bağış yapmaları ve derneğe ilgi göstermelerini isteyen Noyan, "Bizler Ankara'da her hafta Ankara'ya tedavi için gelen hasta hemşerilerimizi tüm hastanelerde ziyaretler yaparak moral amaçlı yanlarında olmayı hedefliyoruz.Kadınlarımız ve kızlarımız için farklı toplu dayanışma etkinlikleri organize etmeyi düşünüyoruz. örneğin.: kermes- mahalli yemek mini festivali- Hakkari fotograf sergisi gibi- ayrıca ilimizin sosyal kültürel ürün ve değerlerini sergilemeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

Dernek olarak Ankara'da bir dizi ziyaretlerde bulunacaklarını ifade eden Noyan, Hakkarili siyasetçilerden, STK temsilcilerinden, işadamlarından ve ilin yöneticilerinden destek istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.