Akşener: Sayın Erdoğan sakın Ali Yerlikaya'nın ellerini tutma

Akşener: Sayın Erdoğan sakın Ali Yerlikaya'nın ellerini tutma

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kütahya’da “Sayın Erdoğan, Sayın Ali Yerlikaya iyi gidiyor, onun ellerini de sakın ola tutma. Çünkü bu ülke neredeyse Kolombiya’ya doğru dönüyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart 2024’de düzenlenecek yerel seçimler için başlattığı teşkilat gezilerine devam ediyor. Akşener, bugün bu kapsamda İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Parti yöneticileriyle bir araya gelen Akşener, burada basın toplantısı düzenledi. ANKA'nın haberine göre Akşener, özetle şunları söyledi:

BU SİSTEM DEVLETİ ÇÜRÜTMÜŞTÜR: "Bu tek adam sistemi burada bahsettiğim kişiler değildir. Burada bahsettiğim bu sistemdir. Bu sistem maalesef Türkiye’yi devlete çürütmüş, milleti görülmeyen, millet seçimden seçime hatırlanan, milletin sessini duymamak için her şeyin yapıldığı, israfın, yandaş kayırmanın, ahlaksızlığın diz boyu olduğu ve dinin içinin boşaltıldığı, inancımızın içinin boşaltıldığı büyük bir çürümüşlükle hangi ahlaksızlığı, kepazeliği, şerefsizliği yaparsa yapsın ifşa olduğunda da kimsenin rezil olmadığı bir ülke haline getirildik. Bir kişinin herkes hakkında hüküm verebildiği bir sistem.

İKİ HAFTADIR DİYORUM Kİ BU ÜLKEDE KİMSE REZİL OLMUYOR: 30 yıldır aktif politika yapıyorum ve hep kavga ederek politika yapıyorum. Kavga etmediğim bir tane adam kalmadı. Otorite ile dövüştüm, belinde silah olan adamlarla dövüştüm. Herkesin yanlışlığını herkesin suratına söyledim. Ama bugünkü kadar sesimin duyulmadığı dolayısıyla sizin sesinizin duyulmadığı, bugünkü kadar hukukun ortadan kalktığı bir dönemi hiç yaşamadım. En azından o zaman insanlar utanırdı. İki haftadır diyorum ki bu ülkede kimse rezil olmuyor çünkü utanma duygusu kayboldu. Çünkü ahlaksızlık sıradan oldu.

BU ÜLKE NEREDEYSE KOLOMBİYA’YA DOĞRU DÖNÜYOR: Sayın Erdoğan’a sesleniyorum, milletimizin sesi olarak sesleniyorum. Sayın Erdoğan bu gençleri gör kardeşim sen bu ülkenin Cumhurbaşkanısın, bu aradaki farkı gör, acayip pahalı arabaları alan babaların çocuklarının ne yaptığı gör. Okul önlerinde neler satılıyor gör. O babaların vergi verip vermediği gör, o babaların kokain işinde olup olmadığını gör. Dün gecekondudan çıkıp bugün kara para aklama işine çocuklarımızı da alet ederek Türkiye’yi bozan bu anlayışı gör ve ortadan kaldır. Sayın Erdoğan, Sayın Ali Yerlikaya iyi gidiyor, onun ellerini de sakın ola tutma. Çünkü bu ülke neredeyse Kolombiya’ya doğru dönüyor. Böyle bir şey olmaz. Kızlarımızın içinde bulunduğu şartları bir bilseniz. Hukuk da sensin, kuvvet de sensin. Madem bu tek adam sistemini talep ettin gereğini yap Erdoğan. Biz İYİ Parti olarak hür ve müstakil olarak girdiğimiz belediye seçimlerinde Allah’ın izni, milletimizin teveccühü ile adaylarımız belediyeleri alacak ve biz o belediyelerde öncelikle helal kazancın ne kadar önemli olduğunu ve iyi belediyeciliği göstereceğiz millete.”

NEBİ HATİPOĞLU SORULDU

Meral Akşener bugün Kütahya programı kapsamında Alayunt köyünü ziyaret etti. Ziyarette köy halkının sorunlarını dinleyen Akşener, bir gazetecinin Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun İYİ Parti'den istifasına ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi:

"İstifayı irade beyanı olarak görürüm ve saygı duyuyorum. Bugüne kadar istifa edip gitmiş hiçbir arkadaşımızın hakkında konuşmadım ister milletvekilimiz, ister üyemiz olsun. Haklarında bir beyanım olmaz olmadı. Ama genellikle büyük haksızlıklar -çünkü vicdani bir problem yaşanıyor sonrasında- büyük haksızlıklarla itham edilerek bir süre sonra konuşmalar başlar, o zaman gerekli cevapları vermişimdir. Dolayısıyla bugün itibarıyla Sayın Hatipoğlu'na başarılar diliyorum. Benim değil, Eskişehirlilerin nasıl karşıladığı önemli olan. Nebi Bey’in özelliği şu; biz bazı illerimizde temayül yoklaması yaptık, orada çıktı Nebi Bey. Bizim üyelerimiz tarafından birinci sırada çıkmış bir arkadaşımız. O nedenle söyleyecek bir sözüm yok. Hayırlısı olsun."

'ADAYIMIZ AHMET TEKDEMİR'

Akşener, toplantıda yaptığı konuşmanın ardından İYİ Parti Kütahya Belediye Başkan adaylarının iş adamı ve eski Kütahyaspor Başkanı Ahmet Tekdemir olduğunu açıkladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.