Ahmet Altan tahliye edildi

Ahmet Altan tahliye edildi

Yargıtay, FETÖ davasında ceza alan Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan hakkındaki hükmü bozdu. Altan'ın tahliyesine karar verildi. Kararın ardından Altan tahliye edildi.

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, FETÖ davasında "silahlı terör örgütüne yardım" suçundan hapis cezasına çarptırılan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak hakkındaki hükmü bozdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili "darbe çağrışımı" davasında "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım" suçundan Altan'a verilen 10 yıl 6 ay hapis ile Ilıcak hakkındaki 8 yıl 9 ay hapis cezasına ilişkin temyiz incelemesini tamamlandı.

Altan ve Ilıcak hakkındaki hükmü bozan Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, tutuklu sanık Altan'ın, bozma gerekçesi ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

Dairenin bozma kararını, Türk Ceza Kanunu'nun 220/7'nci maddesinde belirtilen indirimin uygulanmadığı gerekçesiyle aldığı öğrenildi.

Twitter hesabından açıklama yapan Altan'ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, "Müvekkilim Ahmet Altan TAHLİYE oluyor... Evrensel hukuk ve değerler şaşmaz... Ama hukuksal zorbalık kayda geçer..." ifadelerini kullandı. 

Altan'ın kızı Sanem Altan da, "Ağlayamıyorummm bağıramıyorum haykıramıyorım tahliyeee diye..Böyle büyük sevinçlerin bile nasıl başkalarının acılarına karıştığını işte yine yaşayarak öğreniyorum bu memlekette! Darısı bu ülkenin tüm acıları için.. #hoşgeldinahmetaltan bu sefer gerçekten gel artık ama :))" paylaşımını yaptı.

Ahmet Altan'ın Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildiğini açıklayan avukat Figen Albuga Çalıkuşu, Altan'ın fotoğrafını da paylaştı.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz darbe girişiminden önce katıldıkları bir programda “subliminal mesaj verdikleri” iddia edilen Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan, İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, "darbeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi ise sanıkların eylemlerinin "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçunu oluşturduğu gerekçesiyle hükmü bozmuştu.

Bunun üzerine yeniden yargılama yapan İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım 2019'da "silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlamasıyla Altan'a 10 yıl 6 ay, Ilıcak'a ise 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya yeniden Yargıtay'a gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.