ABD'de her 5 kişiden biri Rusya'yı düşman görüyor

ABD'de her 5 kişiden biri Rusya'yı düşman görüyor

ABD'de yapılan bir araştırma, ülkede her 5 kişiden birinin Rusya'yı düşman olarak gördüğünü ortaya koydu.

Dünyanın en büyük anket şirketlerinden YouGov'un yaptığı son kapsamlı araştırmaya göre, ülke vatandaşlarının yaklaşık üçte biri Rusya'yı 'dostça olmayan ülke', yüzde 22'si de 'düşman' olarak görüyor.

DÜŞMANLIK CLINTON TARAFTARLARINDA DAHA YÜKSEK

Anket sonuçlarına göre ABD'deki seçimlerde Demokratların adayı Hillary Clinton'a oy verenler arasında Rusya'yı düşman olarak görenlerin oranı yüzde 39 iken, Başkan Donald Trump taraftarlarının sadece yüzde 10'u aynı görüşe sahip.

Ankete katılanların yüzde yaklaşık 25'i hükümetin Moskova'ya yönelik tutumundan emin olmazken, sadece yüzde 19'u Rusya'yı 'müttefik' veya 'dost ülke' olarak gördü.

Araştırmaya göre ABD'nin en büyük düşmanları olarak Kuzey Kore ve İran gösterilirken, müttefik ülkeler arasında en çok Kanada ile İngiltere işaret edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.