ABD resmen açıkladı: Türkiye'ye 31 Temmuz'a kadar süre verdik

ABD resmen açıkladı: Türkiye'ye 31 Temmuz'a kadar süre verdik

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ellen Lord, Türkiye'ye Rus yapımı S-400'lerden vazgeçmesi için 31 Temmuz'a kadar süre tanındığı haberini doğruladı.

ABD’nin Türkiye’ye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmesi için 31 Temmuz’a kadar süre tanıdığı ve Ankara’yı F-35 programı ile ilişkisini kesmekle tehdit ettiğine dair haberler resmen doğrulandı.

 ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ellen Lord, Türkiye’ye Rus yapımı S-400 hava savunma sistemini almaktan vazgeçmesi için 31 Temmuz’a kadar süre tanıdıklarını açıkladı.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Ellen Lord da Washington’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Türkiye’nin Rusya’dan S-400 almasının F-35 programına katılımı ile örtüşmeyeceğini’ söyledi; bu kararından vazgeçmesi için Ankara’ya 31 Temmuz’a kadar süre tanıdıklarını duyurdu.Lord, bu kararından vazgeçmemesi halinde Türkiye’nin F-35 programından çıkartılacağını, program kapsamında ABD’de eğitim görmekte olan Türk askerlerinin sınır dışı edileceğini, Türk şirketlerinin de F-35 programına katılamayacağını söyledi.

Reuters ajansı ve Foreign Policy dergisi dün, S-400’ler nedeniyle Türkiye’nin F-35 ortaklığının tehlikeye girdiğini, Washington’ın pilotların eğitimi konusuna bazı yaptırımlara hazırlandığını ve ilgili bir mektubun Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderildiğini duyurmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.