8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine izin verildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine izin verildi

Diyarbakır Valiliği önceki gün OHAL gerekçesiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine izin verilmeyeceğini duyurmuştu.

TJA (Özgür Kadın Hareketi) dün DBP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında açıklama yaparak karara tepki gösterdi. Dünyanın her yanında kutlanan 8 Mart’ın Diyarbakır Valiliği’nce gerekçe ne olursa olsun yasaklanmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Ceylan, “8 Mart dünya kadın mirasıdır. Bu nedenle en görkemli şekilde kutlamaya kararlıyız. Kararın düzeltilmesi için yetkililer ile görüşmelerimiz devam ediyor. Karar ne olursa olsun tüm kadınları 8 Mart’ı alanlarda kutlamaya çağırıyoruz” diye konuştu. Bu açıklamadan kısa süre sonra Valilikle yapılan görüşmeler sonuç verdi. Valilik, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerine izin verdi. Diyarbakır’da kadınlar, 8 Mart’ta 11.00’de İstasyon Meydanı’nda miting yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.