5.2 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem

5.2 ve 4.7 büyüklüğünde iki deprem

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 17.46'da 5.2 büyüklüğünde ve ardından 4.7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Malatya'nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildiğini duyurdu.

Depremin, saat 17.46'da 6,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.  Bu depremden üç dakika sonra, saat 17.49’da 6.36 kilometre derinlikte 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremlere ilişkin bir açıklama yaptı: "Malatya İli Battalgazi ilçesinde, meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı açıklamada depremler nedeniyle ilk belirlemelere göre bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyledi. Gürkan şunları kaydetti: “Bütün şehrimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizim gerek koordinasyon merkezimize, gerek itfaiye merkezimize intikal eden can ve mal kaybı noktasında olumsuz bir şeyin olmadığını ifade etmek istiyorum. İki depremi yaşadık. Temennimiz ve dileğimiz olumsuz bir şeyin olmaması" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.