Soğuk Depo Nedir?

Soğuk Depo Nedir?

Tüketilen gıda ürünleri ve herhangi endüstriyel ürün çeşitleri oldukları ortam yerinin koşullarına bağlı olacak şekilde başka olabilirler.

Tüketilen gıda ürünleri ve herhangi endüstriyel ürün çeşitleri oldukları ortam yerinin koşullarına bağlı olacak şekilde başka olabilirler. Gıda ürünleri genellikle hasat edildikten bir süre sonra canlılık halini yitirmeye ve sonrasında çürümeye başlar.

Bu tür ürünlerin hasat edildikten sonra soğuk depolama tarzı ile saklanıyor olması ürünün metabolizma halini korur ve oldukça uzun süreli taze halde kalmasını sağlar. Soğuk depo adını alan yalıtım ve iklimlendirme sistemine ait oda yerlerinde saklanıp gıda ürünlerinin tüketim yapacak kişilere taze ve canlı bir şekilde ulaşmasını sağlar.

Soğuk depo sayesinde pek çok ürün bir arada saklanabilir. Bunlar ise özellikle sebze, meyve, et ürünleri, süt ürünleri ve balık gibi tüketilecek yiyeceklerdir. Aynı zamanda bu tarz ürünler her zaman bulunulan ortam yerinin sıcaklık ve nem dengesinden etkilenebilecek ürün çeşitleridir.

Soğuk Depo Özellikleri Nelerdir?

Soğuk depo kullanılmakta olan yalıtımlı parçalar nedeniyle dışardaki iklim koşulundan etkilenmez. Havanın her yere ve bütün yüzeye aynı şekilde dağılmasını sağlar.

Soğuk depo alanı saklanması gereken ürüne göre 15 derece ve -40 derece arasında soğutma yapar. Böyle bir durumda https://www.termotes.com/soguk-depo/ sitesinden hizmet alabilirsiniz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.