İçişlerinin iç açan adamı!

İçişlerinin iç açan adamı!

Koltuğa bağımlılığı bilmiyor, sahada, halk ile iç içe olmayı iyi biliyor. Kibir ve kompleksi bilmiyor, herkesi eşit seviyor. Anaların ellerini öpüyor,

HAKAN TAŞ YAZDI

Evinin yolunu bilmiyor, insanların yüreğine giden yolu iyi biliyor. Kızmayı, küsmeyi bilmiyor, gülmeyi, kucaklamayı çok iyi biliyor. Fitne, fesat bilmiyor, birleştirmeyi, kavuşturmayı iyi biliyor. Ankara’yı fazla bilmiyor, 80 ili iyi biliyor.

Koltuğa bağımlılığı bilmiyor, sahada, halk ile iç içe olmayı iyi biliyor. Kibir ve kompleksi bilmiyor, herkesi eşit seviyor. Anaların ellerini öpüyor, Diyarbakır annelerini bir başka selamlıyor. Tüm bu davranışlarıyla uzaktan izlediğim ve tanışmak istediğim İçişleri Bakanı Danışmanı Fevzi Sevgili’yi makamında ziyaret ediyorum. Giriş katında sırada kayıt yapan kalabalığa karışarak sıramı bekledim. Görevli memur, “Fevzi bey ile görüşmeye mi geldiniz?” diye sordu. Meğerse günde ortalama 100-150 kişi kendisini ziyarete geliyorlar. 7’nci kata asansör ile çıkarak kapısını çalıyoruz. Makamından çıkarak kapı girişinde güler yüzle karşılıyor bizi. Hakkari’yi Şırnak’ı, Van’ı, Türkiye’yi konuşuyoruz.

Bölgemizi bizden fazla biliyor ve tanıyor çünkü sürekli sahada olan biri. Masa üstü unvansız sade isim ve soyadı yazılı isimlik dikkatimi çekti. Adı Fevzi Sevgili, unvanı halkın ortak sevgilisi. 

Eski Siirt Milletvekili babası Nizamettin SEVGİLİ, kutsal topraklarda Hac görevini ifa ederken herkese nasip olmayan Mekke’de vefat etti. Doğruluktan, hak ve hukuktan, Kuran-ı Kerim’den, İslam'ın ve vicdanın tüm temellerinden nasibini alarak onurlu yaşayan ve Peygamberimize komşu olan bir babanın duasını almış bir evladın ülkeye ve insanlığa sevgisi ve hizmeti elbette sınırsız olur.

Konuşurken insanın gözlerinin içine bakıyor. Ağzında çıkan her kelime Şemdinli balına rakip güzellikte. “Biz halkımızın emrindeyiz. Ne mutlu bana ki Sayın Süleyman Soylu gibi bir bakan ve sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir dünya lideri ile çalışıyoruz. İl il gezerek çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlarla, analar ve bacılarla buluşuyoruz. Gittiğimiz her yerde sevgi ile karşılanıyoruz. Kapımız ve gönlümüz her zaman açık. Beni bağrına basan, ziyaretimize gelerek hal hatır soran her kese teşekkür ediyorum” dedi.

Fevzi Sevgili’yi daha büyük makamlarda görmek istiyoruz. Çünkü üstlendiği her görevi layıkıyla yerine getirecek güce ve yüreğe sahiptir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.