Hayalinizdeki kafe

Hayalinizdeki kafe

Herkesin hayalini süsleyen güzellikler vardır. Mesela şöyle bir hayal kurarız; “Bir kafe olsa şehrin göbeğinde.

HAKAN TAŞ YAZDI

Herkesin hayalini süsleyen güzellikler vardır. Mesela şöyle bir hayal kurarız; “Bir kafe olsa şehrin göbeğinde. Asansör ile 6 kat yukarı çıksam,  tüm şehri yukarıdan net görebilsem, geniş balkonu ve her yöne açık alanlarda istediğim yerde oturup kahve veya çayımı yudumlasam, ailemi alıp Sultan kahvaltısında birçok lezzeti bir arada tatsam, özel misafirlerimi Türk ve dünya mutfağıyla buluştursam,  gecenin mehtabında sevgilimle aşk tazelemek için müziğin ritmine kendimi bıraksam, canımın istediği her türlü yiyecek ve içecek ile keyif yapsam, hüzünlü şehrin sessizliğinde kitabımı alıp sakin kafayla okuyabilsem”…

Bu hayal gerçekleşti. Bu anlattıklarım Fransa’da Eyfer Kulesi, Ankara’da Ata Kulesi değil, Hakkari’de yeni yapılan Öğretmenevinde Meftun-u Hayal (Hayalimdeki Kafe) dir. 

Yılmaz Azizoğlu ve Hüseyin Korkmaz, iki kıdemli esnaf, iki beyefendi, iki başarılı isim ve iki Hakkari sevdalısı. Bu proje üzerinde aylarca ön çalışma yaptılar. Çok büyük risk alarak 10 Milyon harcayarak böyle bir projeyi halkımızın hizmetine sundular. Geçenlerde orayı ziyaret ederek merakımı giderdim. Tek kelimeyle hayran kaldım. Doğu, batı, kuzey  ve güney, her yönü açık.  Şehir ayaklarının altında. Elini uzatsan dağlara ve gökyüzüne dokunacak gibi oluyorsun. 45 çalışan sizi kapıda güler yüzle karşılıyor. Valimiz İdris Akbıyık, adına “Seyir Tepesi” dese de herkesin hayalini süsleyen yer olduğu için “Hayalimdeki Kafe” adını almış. Master Chef Türkiye mutfağını sollayan devasa bir yemekhanesi mevcuttur. Hiçbir masraftan kaçınılmamış, tasarımı ve şıklığıyla müşterinin gözlerini kamaştırıyor. Sizin anlayacağınız hem gözünüze hem de midenize hitap eden elit bir mekan… 

Hayat bazen insanı o kadar sıkboğaz eder ki bir avuç nefes ve huzur ararsın. İşte aranan huzurun adresi Seyir Tepesi pardon Meftun-u Hayal Cafesi. Bu kadar lüks bir mekanda fiyatlar fahiş olur diyorsanız üzgünüm yanılıyorsunuz. Menüye göz geçirdim bir kez daha şaşırdım. Çünkü piyasanın altında ekonomik ve daha çok leziz.

Girişimci dostlarım Yılmaz Azizoğlu ve Hüseyin Korkmaz’ı bir kez daha tebrik ediyorum.

1.jpg

2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.