Diş Kaplama Nedir?

Diş Kaplama Nedir?

Diş kaplama tedavisi dişlerin belli madde ve köprüler ile kaplanmasına verilen tanım olmaktadır.

Diş kaplama tedavisi dişlerin belli madde ve köprüler ile kaplanmasına verilen tanım olmaktadır. Bu işlem fonksiyonel ya da estetik amaçlı yapılan bir işlem olmaktadır. Estetik amaçlı yapılmadığı bazı durumlarda diş çürükleri ve kırılmış diş dolgusu ile diş çekilmeleri ve ağızdaki boşlukların tedavi edilmesi ve kısacası diş düzeltme ile ilgili birçok işlemde gebze diş kliniği tarafından uygulanır.

Dişlerde aşırı derecede renk bozukluğu veya form olarak ciddi problemler mevcut ise bu durumda da kaplama yapılabilme imkanı mevcut olmaktadır. Bu durumda da hastaya göre farklı teknikler uygulanmaktadır.

Diş Kaplama Çeşitleri Nedir?

Diş kaplama işlemlerinde uygulanan birden fazla yöntem mevcut olmaktadır. Hastaya göre göre farklılık gösteren bu yöntemler gebze diş kliniği diş hekimleri ile uygun olabilecek teknikler belirlenir ve daha sonra hasta da bu anlamda seçimini yapabilme imkanı sunulur. Burada önemli olan konu hastaya tüm kaplama tekniklerinin detaylı bir şekilde anlatılması ve hastanın bilgilendirilmesi olmaktadır. Diş kaplama çeşitleri arasında;

- Porselen lamine

- Diş kaplama

- Zirkonyum kaplama

- Metal destekli kaplama çeşitleri yer almaktadır.

Diş Kaplama Nasıl Uygulanır?

Kaplama diş hazırlıklarından en önemli konu hastanın şikayetleri olmaktadır. Bundan sonraki aşamada ise diş yapısı göz önüne alınarak uygun kaplama çeşidi seçilmekte ve uygulanmaktadır. Alanında uzman diş hekimi ile hizmet veren gebze diş kliniği bu konuda oldukça dikkatlidir.

Diş kaplama işlemi uygulanması sırasında öncelikli olarak diş hekimi tarafından dişin tamamı ya da gerekli bölümü için ölçüler alınmaktadır. Ölçü alındıktan sonra ki süreç ise oldukça kolay ve hızlı şekilde ilerlemektedir.

Zirkonyum Diş Kaplama

Dişin orijinaline en yakın şekilde görünmesini sağlaması ile öne çıkan bir diş kaplama çeşidi olmaktadır. Bu diş kaplama çeşidi diğerlerine göre sıcak ve soğuk hassasiyeti oluşturmaz ve diş etinde herhangi bir probleme neden olmaz. Doğal ve estetik görünümü sayesinde ön dişlerde de en çok tercih edilen zirkonyum kaplama oldukça avantajlı bir diş kaplama türü olarak öne çıkmaktadır. Ulusoy Diş Kliniği zirkonyum diş Kaplama ve daha birçok diş tedavisinde başarılı hizmetler vererek öne çıkmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.