Bilal Gür

Bilal Gür

Eğitim kişide hedeflenen yönde kalıcı davranış değişikliğini ortaya çıkarma işidir. Öğretim ise eğitimin uygulama biçimidir. Eğitim ve öğretimde konu anlatmak kadar örnek olmak ve uygulamalarla hedef kitleyi etkilemekte son derece önemlidir.

Eğitim kişide hedeflenen yönde kalıcı davranış değişikliğini ortaya çıkarma işidir. Öğretim ise eğitimin uygulama biçimidir. Eğitim ve öğretimde konu anlatmak kadar örnek olmak ve uygulamalarla hedef kitleyi etkilemekte son derece önemlidir. Sadece konu anlatmak ya da anlatabilmek yeterli görülmemektedir. Eğitmenin en etkili yolu öğretmeye çalıştığımız konularda olumlu, duyarlı, ahlaki değeri yüksek sosyal alışkanlık ve becerileri temel alarak rol model olmamızdan geçer. Çocukluk, yetişkinlik ve ileri yaş dönemlerinde insan gelişiminin en kritik araçlarından biridir rol model kişilikler. Bu nedenle hepimiz bir eğitimci, bir yönetici olarak örnek alındığımızı bilmeli ve bu bilinç ile hareket etmeliyiz.

İşte bu vasıflara sahip olan en iyi eğitmen ve yönetici Hakkari İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal Gür'dür. İdealist bir eğitimci ve yöneticidir. İş hayatında sorunlara bakış açısı, çözümleme biçimi, etkin ve hızlı müdahalesi, analiz ve sentez yöntemlerini en üst seviyede kullanması ile profesyonelliğini ön plana çıkarttığı gibi duygusallığı, samimiyeti ve sabrı ile mahiyetindeki en üst kademeden alt kademeye kadar tüm eğitim ve öğretim personelinin insan ilişkilerini belirler ve onları yönlendirir. Grigory Petrov'un kaleme aldığı İdealist Öğretmen eserinde ki baş karakteri Rachinsky’nin tam karşılığıdır.

2018 yılında İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladığı günden bugüne kadar Hakkari’de eğitim ve öğretim kalitesinin geliştirilmesine yönelik çok önemli katkıları olmuştur. Onun önderliğinde ilimizin eğitim ve öğretim kalitesinin her yıl artarak devam edeceği kesindir. Şahsımın da yaptığı gibi tüm eğitim ve öğretim ailemiz ve öğrencilerimiz kendisini örnek almalıdır.

Özellikle örnek okul olmamız, okulumuzun fiziki durumunun iyileştirilmesi, bireysel olarak mesleki kariyerimde şahsıma öğrettikleri, kazandırdığı tecrübe ve daha yazmakla bitiremeyeceğim birçok konudaki katkılarını asla unutmayacağım. Ne kadar teşekkür etsem azdır. Bana ışık oldunuz. Minnettarım size.

Bu vesile ile Öğretmenler Gününüzü kutlar, saygılarımı sunarım.

Seher ORAKÇI - Kazım Karabekir İlk ve Ortaokulu Müdürü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum