ZORLU FİKSTÜR BAL GİBİ YÜKSELME ŞANSI!

Değerli okurlarım sevgili futbol severler;

Hepimizin büyük merak ve heyecanla beklediği BAL ligi maçları geçtiğimiz cuma günü İstanbul'da TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde çekilen kura ile 17-18 Nisan tarihinde başlayacak. İlimizi temsil edecek olan iki takımımız olan Yüksekova Belediye spor ile Hakkâri Gücü takımlarını birbirinden zorlu maçlar bekliyor. İki takımımızda 9. Bölge 4.grupta Komşu ilimiz Şırnak’ın üç temsilcisi ile çift devreli lig usulüne göre karşılaşacak. TFF tarafından belirlenen statüye göre grubunu 1. Sırada tamamlayan takım 3.lige yükselme bölge birinciliği müsabakalarına hak kazanacak olup ligi sonuncu sırada bitiren takım kendi ilinde yerel amatör kümeye düşecek ligi ikinci, üçüncü ve dördüncü bitiren takımlarda gelecek sezon tekrar Bal liginde mücadele edecek.

Değerli okurlarım sevgili futbol severler takımlarımızın aşağıda paylaştığım maç fikstürüne bakarsanız takımlarımızı zorlu maçlar bekliyor. Yüksekova maçlara evinde başlayıp evinde tamamlayacak, Hakkâri Gücü ise maçlarına deplasmanda başlayıp deplasmanda tamamlayacak. Her ne kadar futbol kağıt üzerinde değil sahada oynanan futbol ile sonuçlansa bile Yüksekova Belediye Spor içerde başlayıp içerde bitireceği için Maçlara dış sahada başlayıp dış sahada bitirecek olan Hakkari Gücüne göre daha avantajlı bir fikstüre sahip. İki takımımızın ortak zor noktası ve şansızlığı ise üç defa Şırnak deplasmanına gitmesi olacak. Duyduğumuz kadarı ile Şırnak temsilcisi takımlar hazırlılarına çoktan başlamış olup devasa bütçelerle 3.lige çıkma adına çok iyi oluşumlar içine girmişler. Şırnak takımları gerek oluşturdukları güçlü yönetimleri ile olsun gerek takımlarının başına getirdikleri çok tecrübeli üst düzey teknik adamlar olsun gerekse dışardan çok yüksek maliyetli çok tecrübeli futbolcularla olsun lige çok iyi ve iddialı hazırlıklar içerisindeler.

Değerli futbol severler Yazımın başlığında ifade ettiğim gibi statü olarak gerek 3.lige çıkma adına olsun gerek önümüzdeki sezon Bal liginde kalma adına olsun çok avantajlı ancak üç Şırnak deplasmanına gidecek olunması ile de takımlarımız adına zor bir sezon olacak bana göre. Bu nedenle iki temsilcimizin de içerde ve dışarda çok iyi sonuçlar alacak iyi kadro kurmaları ve maçlara çok üst düzeyde iyi idman programları ile hazırlanmalılar. Bunun yolu da futbol aklının bir olduğu gibi iyi yönetim, alanında kendini ispatlamış üst düzey teknik ekip ve kaliteli ligi kaldırabilecek futbolcu grubu ile ancak mümkündür. Aksi halde ilimizi3.ligde temsil etme adına ayağımıza gelen güzel bir fırsatı hem tepmiş olacağız hem de bir takımımız küme düşecek. Her iki temsilcimizin lig ile ilgili hazırlılarına önümüzdeki hafta kaleme alacak olup şimdilik sizleri sadece lig fikstürünü paylaşarak veda edeceğim. Tekrar iki temsilcimize başarılar diliyor haftaya görüşünceye kadar esen kalın sağlıkla kalın.

I.DEVRE HAKKARİ GÜCÜ MAÇLARI                    II. DEVRE HAKKARİ GÜCÜ MAÇLARI

1) Yüksekova Bld. / Hakkâri Gücü                     1) Hakkâri Gücü / Yüksekova Bld.

2) Hakkâri Gücü / Şırnak İdman Yurdu               2) Şırnak İdman Yurdu / Hakkâri Gücü

3) 1960 Silopi Spor / Hakkâri Gücü                    3) Hakkâri Gücü / 1960 Silopi Spor

4) Hakkâri Gücü / Cizre Serhat Spor                  4) Cizre Serhat Spor / Hakkâri Gücü

I.DEVRE YÜKSEKOVA  MAÇLARI                         II. DEVRE YÜKSEKOVA MAÇLARI

1) Yüksekova Bld. / Hakkâri Gücü                     1) Hakkâri Gücü / Yüksekova Bld.

2) Cizre Serhat S. / Yüksekova Bld.                  2) Yüksekova Bld. / Cizre Serhat S.

3) Yüksekova Bld. / Şırnak İdman Yurdu            3) Şırnak İdman Yurdu / Yüksekova Bld.

4) 1960 Silopi Spor / Yüksekova Bld.                 4) Yüksekova Bld. / 1960 Silopi Spor

basliksiz-1-070.jpg

  

Önceki ve Sonraki Yazılar