Kevser Yeşiltaş

Kevser Yeşiltaş

Zihin Zaptı

Bilinçaltımız. Bilinçaltı tanımı şöyle yapılabilir: Muazzam bir veri bankası. Çok gelişmiş bir Hard Disk. Ucu sonsuzluğa kadar uzanan enli boylu bir Depo. Buzdağının su altında kalan, görünmeyen devasa kısmı. Ve en önemlisi de Bilinçaltı, tastamam Biziz. Kendimiz. Eksik ya da yanlış bilinen en önemli nokta da bilinçaltı silinir, temizlenir vs. yöntemleri. (itibar edilmemeli)

Bilinçaltı asla Silinemez.! Yok edilemez.

Ancak, eğitilebilir.

Yüzleşilebilir!

Yönlendirilebilir.

Bilinçaltı bizim Süper Zekamızdır. Fakat oldukça saftır. Kolay kandırılır ve aldanır. Bu aldanışın ismi Bilinçaltı Mesajları ya da Subliminal Mesajlardır.

Vazgeçilmez Oluş.

Vazgeçilmezlik...

Kendini alamama...

Sürekli yönlenme...

Savunmasızca  Onaylama..

Düşünmekten kendini alamama...

Yemeden duramama...

Yapmadan yaşayamama

Bu tip, Tüm Vazgeçilemeyen durumlar, Bilinçaltımıza yapılan Subliminal Mesaj kaynaklı olabilir.

Gözle görülemeyecek, Algı ile fark edilemeyecek,  Okunarak dahi bulunamayacak derecede  Saklanmış, Gizlenmiş, Örtülmüş Objeler, Kelimeler, Şekiller, Semboller vs.

Ama, Bilinçaltınız bunu görür, algılar, fark eder, okur ve sonradan kullanmak üzere sonsuzca Kayıt eder.

İşte en çok propagandalarda ve reklamcılıkta kullanılan yasaklanmış bir tekniktir  Subliminal Mesajlar.

Bilinçaltı “deliller” ile ne aldatılabilir ne de ikna olur.

Siz istediğiniz kadar deliller sunun. İnandığı yoldan asla sapmayan sapkın ruhlar vardır. Yanlış yolu asla terk etmezler. Bunun gibi. 

Bilinçaltı ancak “fikirlere” ve “imajlara” karşı duyarlıdır. Vaadlere açık bir yapıdır. Kandırılmaya ve yönlendirilmeye müsait bilinçaltı Vaadlere sonsuzca prim verir. 

Bir diğer açık olduğu durum ise “Korku”lardır. Bu yüzden de bilinçaltı yönlendirmesi yapan kişiler veya kurumlar, size ya Vaad üzerinden  ya da Korku yönlendirmesi ile ulaşır.

Korkarak yönleniyor ya da Vaadlere kapılıyorsanız bilin ki bilinçaltınızda bunu tetikleyen bir “arada kalmışlık”, “arayış içinde olmak” “Onaylanma” dürtüsü durumundandır.

Çünkü insan varlığı “Onaylandığı” ortamlarda bulunmak ister. 

Çünkü "Kontrolü Kaybetme Korkusu" en tehlikeli olan, derin duygulardan biridir ve insan zihninde neleri açığa çıkardığını, asla tahmin edemeyiz.

Bilinçaltı yönlendirmesi yapanlar, dünyanın “kötü, berbat, yaşanılmaz” olduğu korkusuyla sizi ikna eder ve “güzellikler dolu bir dünya”nın vaadinde bulunur.

İşte bunlar, Negatif topluluklar ve Kullandıkları akıl almaz yöntemleridir.

Zihin Zaptı bunun adı.

Kısaca, “Algıyı yönetenler”

Sen, görünürde olan biten karmaşaya dikkatini vermişken, altta fokur fokur kaynayan “yönlendirme” işlemi, dikkatinden kaçar, farketmezsin. Fakat bilinçaltın çoktan kaydetmiş ve bir sonraki aşamada ortaya çıkmak için zaman kollar.

Zihin zaptında en ucuz yöntem "inançlar" hedef alınarak yapılır. Çağlar boyunca en büyük tetikleyici unsur daima “din” üzerinden yapılmıştır.

Zihin zaptında en ucuz yöntemlerden ikincisi de "cinsellik" üzerine. Çağlar boyunca en büyük tetikleyici unsur daima “üreme” üzerinden yapılmıştır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum