Abdurrahman Aşkan

Abdurrahman Aşkan

Zavallı Öğretmenim

 

 

Saygı görmekten saygı göstermeye, terbiye öğretmekten terbiye edilmeye, düğme iliklettirmekten düğme iliklemeye indirgenen öğretmenim, muallimim, eğitenim…

Eğitim camiasında disiplin yoksa eğitim yoktur. Edep, ahlak, haya, nezaket yoksa öğretmen öğretemez, öğrenci öğrenemez.

Öğretmen demek; sadece Türkçe, matematik, fizik, beden, coğrafya anlatmak demek değildir. Öğretmen demek; gir dersine çık teneffüsüne demek de değildir. Öğretmen demek; salla başını al maaşını demek hiç değildir.

Öğretmen ilkin annedir. Terbiyenin, edebin, ahlakın, muhabbetin, hürmetin, saygı sevginin en oturmuş halidir.

Öğretmen babadır. Disiplini sağlamanın, kurallara, şartlara uymanın, uymayı sağlamanın yılmayan bekçisi, yıkılmayan kalesidir.

Öğretmen amcadır, dayıdır, teyzedir, haladır, dededir, ninedir yani anlayacağımız büyüğümüzdür, saygı duyanımızdır, hürmet edeceğimizdir.

Öğretmenin gözleri; ellerinden alınan haklarla korkutuldu. Disiplini sağlayan öğretmenden; sükût eden, içine atan öğretmene dönüştürüldü. Ülkenin umudu yeni nesil gençler için sessini yükselten öğretmenler yerini, sesini kısmayan, kimseyi takmayan, bu gününü, yarınını, ülkenin geleceğini umursamayan öğrenciler aldı.

Çatışmayı, sataşmayı, kabadayılığı marifetmiş gibi sinsice bilinçaltımıza yerleştirilen model aldığımız ekranlarla bizi bizle vurdular.

Öğretmeninin; talebesine en ufak bir ses tonu değişikliğinde; velinin okulu, sınıfı, müdürlüğü basması, öğretmenleri tehdit etmesi “yavrum daha da ileri git korkma arkanda ben varım” eylem veya söylemiyle yavrusuna cesaret ödülü aşısı aşılamış, bu yola teşvik etmiş olmaz mı?

Yüz metre mesafede sesi duyulan, gölgesi görünen muallime saygıdan düğme ilikleyen biz ve aynı mesafeyle çocuklarımıza düğme ilikliyorsa öğretmenlerimiz aile eğitimimizde sıkıntı var demektir.

Zavallı öğretmenim! ebeveynin baskısında suçlusun, talebenin tehdidinde suçlusun, edilen şikayetlerde suçlusun, ders verdirmezlerse suçlusun…

Ebeveynler olarak; mesleklerin en üst kademesi, en kutsalı insanlık mesleğine sahip çıkan öğretmenlerimize sahip çıkalım. Yavrularımızı o yolda yürümeye, yol katmaya hazır hale getirelim…

“Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” inancına mensup Öğretmen; değersizleştirilemez, kıymetsizleştirilemez, haddini bilmeyenlere ezdirilemez…

Allah; Hak için mesleğinin hakkını veren eğitim camiamızda ki tüm eğitimcilerimizin yar ve yardımcıları olsun…

 

Selam ve dua ile…

2-20200304095806.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.