Zarif: İran, Türkiye ve Rusya ilk adımı attı

Zarif: İran, Türkiye ve Rusya ilk adımı attı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye'deki ateşkesin İran, Türkiye ve Rusya'nın krizin çözümü için attığı ilk adım olduğunu söyledi.

Davos Dünya Ekonomi Forumu'nda konuşan Zarif, Suriyelilerin birbirleriyle diyaloga girmelerine yardımcı olunması gerektiğini vurguladı: "Uluslarararsı kademede Suriyelilerin diyaloga girmesine yardımcı olmalıyız. Çatışmaların durdurulmasında ilk adımın İran, Rusya ve Türkiye tarafından atıldığına inanıyorum."

​'ŞAŞIRTMAYI SEVİYOR, KENDİSİ ŞAŞIRACAK'

Davos'ta temaslarda bulunan Zarif, ABD ile İran arasında imzalanan nükleer anlaşma hakkında da konuştu. Zarif, anlaşmaya karşı olmakla bilinen ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump için 'anlaşmayı yeniden müzakere etmeye çalışırsa şaşıracaktır" dedi.

Trump'ın anlaşmadan çekilmesi durumunda bunun 'dünyanın sonu olmayacağını' söyleyen Zarif, yeni ABD yönetiminin tutumunu yakından takip edeceklerini belirtti. Zarif, sözlerine şöyle devam etti: "Trump insanları şaşırtmayı sever, kendisi çok şaşıracaktır." Öte yandan Sputnik muhabirinin sorusunu yanıtlayan Zarif, Tahran'ın yeni Washington yönetimiyle henüz temas kurmadığını ifade etti.

'OBAMA ANLAŞMA GREKLERİNİ TAM OLARAK YERİNE GETİRMEDİ'

İranlı bakan, Obama yönetiminin anlaşmanın gereklerini tam olarak yerine getirmediğini, ekonomik yaptırımların kalkmasına rağmen İranlı bankaların sıkıntı çekmeye devam ettiğini de söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.