Zap’ta rafting şampiyonasına hazırlanıyorlar!

Zap’ta rafting şampiyonasına hazırlanıyorlar!

Hakkari’de faaliyet gösteren Cilo Rafting Kulübü sporcuları kar suları ve yağışlar nedeniyle debisi yükselen Zap Suyunda  buz gibi suya aldırış etmeden rafting dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Bahar ayları ile birlikte debisi yükselen ve trafik kazaları nedeniyle bir çok insanın canına mal olmasıyla meşhur olan Zap Suyu  rafting ve kano etkinlikleriyle adrenalin tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. 

İki yıl önce 10 kişilik bir ekiple kurulan Cilo Rafting Kulübü kar kış demeden, doğa sporlarıyla da öne çıkan Zap Suyunda çalışmalarını sürdürüyor. 

3’ü kız 37’si erkek 40 sporcusu ile 11 Nisan’da Tunceli Munzur Nehri'nde yapılacak Dünya Rafting Şampiyonasında başarılı olmayı ve Türkiye milli takımına sporcu kazandırmayı hedefleyen Cilo Rafting Spor Kulübü sporcuları zor şartlar altında günde 4 saat kürek çekiyor. 

Cilo Rafting Spor Kulübü antrenörü Ramazan İlhan 10 kişi ile başladıkları rafting macerasını şuanda 40 kişi ile sürdürdüklerini belirterek, “biz yaklaşık iki senedir burada rafting sporu ile uğraşıyoruz. Rafting sporu Hakkari’de yenidir. Yaklaşık iki yıldır bu spora 10 sporcu ile başladık. Şuanda 42 sporcumuz var. Her gün sabahtan akşama kadar burada antreman yapıyoruz. Piknik tadında geçiyor. Zap Suyu Türkiye sıralamasında en hızlı akan sulardan biridir. Bu tehlikeye rağmen burada antreman yapıyoruz. Önümüzde Tunceli müsabakaları var. Ona hazırlanıyoruz. Derece alırsak dünya müsabakalarına katılacağız. Hakkari’yi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz. Kar kış demeden burada çalışıyoruz. 11 Nisanda Tunceli’de düzenlenecek yarışmalarda büyük başarı elde edeceğimize inanıyorum. Gençlerimizin raftinge daha çok ilgi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Rafting ile 1 yıl önce tanıştığını anlatan Gülcan Kaya, “Ben Hakkari Cilo Rafting Spor Kulübünün oyuncusuyum. 1 yıldır bu işle uğraşıyoruz. Zap Suyunda antreman yapıyoruz. 1 hafta sonra Tunceli’de bir müsabakamız var.  Ona hazırlanıyoruz. Daha önce Türkiye ikincisi olmuştuk. Bu şartlarda hazırlanıyoruz. Kızlar için çok zor. Biraz soğuktur ama yapacak bir şey yok. Kızların kondiksiyonu biraz daha az. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız. Hakkari2yi en iyişejkilde temsil edeceğiz”şeklinde konuştu.

foto-galeri-icin-tiklayiniz-005.png

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum