Yurt dışında sandıklar kapandı: İşte kullanılan oy sayısı

Yurt dışında sandıklar kapandı: İşte kullanılan oy sayısı

24 Haziran seçimleri için yurt dışındaki temsilciliklerde oy verme işlemleri Salı akşamı sona erdi. Yurt dışındaki 3 milyonun üzerindeki seçmenin 1 milyon 486 bin 408'i oy kullandı. Oylar 24 Haziran akşamı sayılacak.

Türkiye'de 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için yurt dışındaki temsilciliklerde oy verme işlemleri 19 Haziran Salı akşamı sona erdi. 60 ülkede, toplam 123 temsilcilikte kurulan sandıklarda oy verme süreci 7 Haziran Perşembe günü başlamıştı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre, yurt dışında yaşayan 3 milyon civarında seçmenin  1 milyon 486 bin 408'i yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy kullandı. Seçmenlerin yaklaşık 1 milyon 358 bininin yurt dışı temsilciliklerde, yaklaşık 129 bininin de gümrük kapılarında oy kullandığı belirtildi. Gümrük kapılarında 24 Haziran akşamına kadar oy vermek mümkün olacağı için, yurt dışında yaşayan seçmenler arasında sandık başına gidenlerin sayısının artacağı tahmin ediliyor.

24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine yurt dışından katılımın, geçen seçim ve halk oylamalarına göre de arttığı gözlemleniyor. 16 Nisan 2017'de yapılan referandumda yurt dışındaki seçmeninin yaklaşık 1 milyon 400 bini, 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise 1 milyon 300 bini sandık başına gitmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.