Yunanistan'dan 8 darbeci için karar!

Yunanistan'dan 8 darbeci için karar!

Yunanistan'ın Türkiye'ye iade taleplerini reddettiği sekiz darbeci askerin tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan ve Ankara'nın Atina'ya başvurusuna karşın iade talepleri reddedilen sekiz askerin, tahliye edilmeleri için yaptıkları başvuru karara bağlandı.

Atina İdare Mahkemesi, sekiz askerin tutukluluk halinin üç ay daha devam etmesine karar verdi.

Atina Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi (GADA), mahkemeden, darbecilerin iltica süreçlerinin devam ettiği ve kamu düzenine tehdit oluşturabileceklerini belirterek, gözaltı sürelerinin uzatılması talebinde bulunmuştu. Pazartesi günü mahkemeye çıkan darbeci askerler, herhangi bir suç işlemediklerini iddia ederek, serbest bırakılmalarını talep etmişlerdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.