Yunanistan'da işçiler grevde

Yunanistan'da işçiler grevde

Yunanistan’da işçiler grev hakkını kısıtlayan kanun tasarısını protesto için greve çıktı

Yunanistan’da Cuma günü SYRIZA hükümetinin grev hakkını da kısıtlayan yasa tasarısına karşı 24 saatlik grev yapan işçi ve emekçiler tasarının görüşüleceği bugün de 24 saatlik greve çıktı.

Yasa tasarısının işçi haklarına ve sosyal kazanımlara karşı geldiğini belirten sendikalar, "Hilkat garibesine benzeyen bu yasa tasarısı sosyal devletin son zerrelerini de silip süpürüyor. Hazırlanan tasarı, Anayasal bir hak olan grevi bile kısıtlamayı amaçlıyor. Bütün çalışanları hükümetin halk karşıtı politikasını protesto etmeye çağırıyoruz" açıklamasıyla grev ilan etti.

MECLİS'İN BULUNDUĞU MEYDANA YÜRÜYECEKLER 

Protestolar kapsamında Kamu Çalışanları Sendikası (ADEDI) üyeleri, saat 12.00’de Klauthmonos Meydanı'ndaki protesto gösterilerinin ardından parlamentoya yürüyecekler. Yasa tasarısının oylamaya sunulacağı sırada protesto gösterileri tekrarlanacak. Komünist Partisi ve desteğindeki örgütler Pame Omonia Meydanı'nda, İşçiler Sendikası da (YSEE) aynı saatte parlamentonun bulunduğu Syntagma Meydanı'nda toplanıp yasa tasarısına karşı protesto gösterileri düzenleyecekler.

Özellikle bütün ulaşım araçlarının 24 saat grev ilan etmesi başkent Atina’da hayatı zorlaştıracak. Havaalimanında çalışanların 12.00-15.00 arası greve katılması uçuş saatlerinde değişikliklere neden olacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.