Yüksekovalı öğrenciler atıklardan kostüm yapıp giydiler

Yüksekovalı öğrenciler atıklardan kostüm yapıp giydiler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Hamit Kesici İlk ve Ortaokulu'nun öğrencileri, geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla atık malzemelerden tasarladıkları kostümleri giyip, okul bahçesinde sergilediler.

İlçenin Yeşildere mahallesinde bulunan Hamit Kesici İlk ve Ortaokulu öğrencileri, “Geri dönüşüm defilesi” adı altında geri dönüşümün önemine dikkat çekmek için materyallerden yapılan kostümleri giyip okul bahçesinde veli ve öğretmenlere sergilediler.

Sınıf öğretmeni Büşra İsse 27 öğrencisiyle beraber yaptığı “Geri dönüşüm defilesi” veliler ve öğretmenlerden tam not aldı.

Sınıf öğretmeni Büşra İsse konu hakkında yaptığı açıklamada, ”2-B sınıfı olarak çevre kulübünü kurduk, Çocuklarla konuşarak böyle bir proje gerçekleştirdik. Amacımız evlerimizde kullanmadığımız atık eşyalarımızı değerlendirmekti. Hem çocukların eğlenebileceği hem aileleri ile vakit geçirebileceği bir etkinlik olsun istedik. Gerek kâğıtlar olsun, gerek poşetler olsun hem değerlenmiş oldu hem de daha sonra giyebilecekleri kostümler elde ettiler.  Doğayı ve çevreyi korumak için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. İnsanlardan isteğimiz çevre için çalışmaları ve bizim etkinlikler gibi onlarında farklı faaliyetler yapmalı. Bu projeyi 27 öğrencimle beraber yaptım. Emeği geçen velilerimizde teşekkür ederim” dedi. (Yüksekova Halkın sesi) 

1-20190515152410.jpg2-20190515152410.jpg

3-853.jpg4-653.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.