Yüksekovalı lösemi hastası Zozan için sahne alacaklar!

Yüksekovalı lösemi hastası Zozan için sahne alacaklar!

Yüksekova'da faaliyet gösteren Asmin Sanat Tiyatro ekibi  ilçede yaşayan 7 yaşındaki lösemi hastası Zozan Öğmen için seferber oldu. Öğmen'i evinde ziyaret eden ekip, Zozan'ın tedavi masrafları için sahne alacaklarını duyurdu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşayan lösemi hastası Zozan Öğmen için birçok yardımsever harekete geçerken örnek bir davranış da Yüksekova'da faaliyet gösteren Asmin Sanat Tiyatrosu ekibinden geldi. 

Zozan'ı çocuk tiyatrosu kıyafetleri ile evinde ziyaret eden ekip, Öğmen ailesinin evinde Zozan için moral gösterisi düzenledi. Zozan'a çeşili hediyeler veren tiyatrocular, Zozan'ın tedavisi için tiyatro oyunu sahneleyeceklerini duyurdu. 

İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Kamışlı köyünde oturan Nedim ve Raife Öğmen çiftinin 5 çocuğundan biri olan Zozan, 4 yıl önce yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde operasyon geçirdi. Operasyonun ardından Zozan'a lösemi teşhisi konuldu. Son 2 yıldır Van ve Ankara'daki hastanelerde tedavi gören Zozan'ın ailesi, maddi olarak çok zorlandıklarını ve yetkililerin kendilerine yardım edilmesini istiyor.

ZOZAN İÇİN OYNAYACAKLAR

Yüksekova Haber'den Erkan Çapraz'ın haberine göre, Asmin Sanat Tiyatrosu ekibinin oyuncuları, Zozan'ın tedavi olabilmesi için 12-13 Haziran'da Selahattin Eyyübi Kültür Merkezi'de 'Mektup' isimli tiyatro oyununu sahneleyecek.

Tiyatro ekibi oyuncularından Orhan Devrim Salim, lösemi hastası olan Asmin'in tedavi olabilmesi için tiyatro oyunu sahneleyecelerini belirterek, "Asmin Sanat Tiyatrosu olarak sosyal sorumluk projesi adı altında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle, çeşitli hastalıklarla mücadele eden, hastalara yönelik yardım kampanyalarımız oluyor. Bu konuda ekip arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen çabayı sarfediyoruz. Zozan'ın durumunu basından öğrendik. Bunun üzerine ekip arkadaşlarımızla birlikte Öğmen'in evini ziyaret edip çeşitli hediyeler getirdik. 12-13 Haziran'da Selahaddin Eyyübi Kültür Merkezinde 'Mektup' isimli oyunumuzu tüm gelirleri Zozan'ın tedavisinde kullanılmak üzere sahneleyeceğiz" dedi.

Öğmen ailesi, tiyatro ekibine gösterdikleri örnek davranıştan dolayı teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.