Yüksekovalı İş adamı Güvener, YÜTSO başkanlığına aday

Yüksekovalı İş adamı Güvener, YÜTSO başkanlığına aday

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak seçimler için adaylar nabız yoklamaya başladı.

Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odası'nın (YÜTSO) yaklaşık 2-3 ay içerisinde seçime gitmesi bekleniyor. Seçime  kısa bir süre kala başkanlık adayları da belli olmaya başladı. Adaylığını açıklayan isimlerden biri Sadrettin Güvener oldu.

Açıklamalarda bulunan Güvener, Yüksekova’nın 2 ülkeye sınırı olan bir bölgede olmasına rağmen ticaret ve kalkınma açısından hak ettiği noktada olmadığını, özellikle son dönemde ticaret odasının iyi yönetilemediğini söyledi.  Güvener, bu noktada halk ve devlet kurumları arasındaki sağlıklı diyalogla ticaret ve istihdam potansiyelini yükseltebilecek projeleri olduğunu kaydetti.

Güvener “Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Hakkari’ye ekonomik anlamda nefes verebilecek bir konumdadır. Bunun için tüccarlarımızın desteğini alarak birçok istihdam alanı yaratılabilir. Yüksekova’nın ticaret ve istihdam noktasında hak ettiği noktada olmadığını düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde bu konudaki projelerimi kamuoyuna sunacağım. Genç ve dinamik Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimizin başkanlık konusunda yoğun ısrarı üzerine aday adayı oluyorum. Tecrübeli genç ve dinamik bir yönetimle beraber Yüksekovamız için hizmete talibim “ dedi.

‘YÜKSEKOVANIN KALKINMASI İÇİN FİKRİ OLAN HERKESLE DİYALOĞA HAZIRIM’

Diğer adayların uzun süreden beri çalıştığını belirten Güvener, çalışmalara bugün itibari ile başladığını ve Yüksekova ticareti, istihdamı için “benimde bir fikrim var” diyen herkesin fikrini almaya hazır olduğunu ve başkan olduğu takdirde üyelerle daha yakın diyalog içinde olacağını belirtti.

‘EFENDİ DEĞİL HİZMETKÂR OLMAK İSTİYORUM’

Güvener “ Seçimden seçime oy toplamak için değil her zaman diyalog, toplantı ve iletişim halinde olan bir yönetimle çalışmak istiyorum. Tüccara “efendi” değil “hizmetkâr” olmak istiyorum. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasın’da değişim ve dönüşüm olmalı. Değişim ve dönüşümden yana olan herkesi beraber çalışmaya davet ediyorum. Ticaret ve Sanayi Odası benim değil bizim olsun” ifadelerini kullandı.

 ‘YILLARIN VERDİĞİ BİLGİ BİRİKİMİMİ HALKIMLA PAYLAŞMAK İSTİYORUM’

Güvener, “Tüccar kimliğimle yıllardır bilgi ve birikimim var. Dünyanın birçok ülkesinde, Ankara, İstanbul ve İzmir ve sınır kapıları olan birçok ilde ticaret odalarının nasıl çalıştığını görüyorum. İşim gereği her meslekten tüccar tanıyorum. Yılların verdiği bilgi birikimimi değerlendirmek için üyelerimizden bir fırsat, bir şans istiyorum. Memleketime borçluyum, borcumu da biraz toplumsal bir çalışmayla yapmak-hizmet etmek istiyorum”  dedi.
 Güvener, yapılacak seçimlerin centilmence ve kardeşlik ortamında geçmesini istediğini, kazanan tarafın Yüksekova olmasını diledi.

SADRETTİN GÜVENER KİMDİR ?

1971  yılında Yüksekova Suüstü köyünde doğdu. İlk-orta-lise öğrenimini Yüksekova’da gördü. Anadolu Açıköğretim Üniversitesi İşletme Bölümü’nü 3’üncü sınıfta yarıda bıraktı. 3 dönem Erzurum Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Denetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Uzun süre yurtdışında ünlü markaların distribütörlüğünü yürüttü. Kürtçe, Türkçe ve orta derece Rusça bilmektedir. Güvener, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.