Yüksekovalı gençlerden farkındalık eylemi

Yüksekovalı gençlerden farkındalık eylemi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde farkındalık oluşturma amacıyla bir araya gelen bir grup genç, kaldırımlarda bulunan taburelerde kitap okudu.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir grup genç, farkındalık oluşturmak için bir araya gelerek, kaldırımlarda kurulan çay taburelerinde çay içmek yerine kitap okudu.

Cengiz Topel Caddesi kaldırımlarında bulunan taburelere oturan gençler, ellerine aldıkları kitapları bir süre okudu. Kitap okuma alışkanlığına da vurgu yapan gençler, bu konuda herkesten destek beklediklerini kaydetti.

Barış Onay isimli genç, sadece oturup sohbet etme amacında olmadıklarını kaydederek, “Amacımız kitap okumak, bilgi sahibi olmak. Zorla kimseye kitap okutturmak istemiyoruz. Bugün buraya gelip kitap okuyan arkadaşlarımızın hepsi kendi istekleri ile geldi. Hatta yoldan geçip bizi görenler de kendi istekleri ile katıldılar. Kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca kimsenin ekmeğine karşı değiliz. Taburelerin daha güzel bir amaçla kullanılmasını istiyoruz. Milleti rahatsız eden bazı davranışların bırakılmasını istiyoruz” dedi.

Hatice Kanci isimli genç ise, “Bir kadın olarak çok rahatsız oluyordum. Çünkü buradan rahatlıkla gelip geçemiyorum. Buralarda oturan bütün herkesin kitap okumasını istiyoruz. Bir farkındalık oluşturmak için bu kampanyayı düzenledik.  Arkadaşlarımızla böyle bir karar aldık herkesin uygulamasını istiyoruz. Güzel bir sonuca ulaşırsak böyle kampanyalara devam etmek istiyoruz. Herkesin bu konuda rahatsız olduğunu biliyorum. Lütfen bize destek verin. Güzel bir umut olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu

2-20190712101030.jpg1-20190712101031.jpg

1-20190712100837.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.