Yüksekovalı Çiftçilerin Elektrikli Araç Kullanımı Arttı

Yüksekovalı Çiftçilerin Elektrikli Araç Kullanımı Arttı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mazot fiyatının artması nedeniyle çiftçilerin elektrikle çalışan araç kullanımı arttı.

Artan benzin ve mazot fiyatları özellikle çiftçilerin yakındığı sorunların başında geliyor.

Hayvancılığın durma noktasında geldiği Yüksekova’da ise çiftçiler artan mazot fiyatlarına yönelik farklı bir yöntem buldu.

Yüksekovalı çiftçiler, elektrikle çalışan araçlarla başta köy işlerini hallederken, günlük hayatlarındaki ihtiyaçlarını da görüyor.

Çiftçi Mahsum Geylani, mazot fiyatının 6 liraya çıkmasından dolayı bu tür araçları kullanmaya başladıklarını söyledi.

Köydeki işler için oldukça hesaplı ve kullanışlı olduğunu söyleyen Geylani, “Ot biçmeye giderken ve su almak için kullanıyoruz. Mazot fiyatının artmasıyla bunlarla işimizi görüyoruz. Artık Yüksekova ve Şemdinli’de bu tür araçlar kullanılmaya başlandı. Köydeki işlerimizi bu araçla görmek zorundayız. Köyde ne işimiz varsa bu araçla göreceğiz. Özellikle hayvanlarımızın yanında gidince çobanlarımızın ihtiyaçlarını bu araçla tesis edeceğiz” dedi.

aw412240_04-780x400.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.