Yüksekovalı Behice Dinçer, ilk kitabını tanıttı

Yüksekovalı Behice Dinçer, ilk kitabını tanıttı

Yüksekovalı şair ve yazar Behice Dinçer, çıkarttığı ilk şiir kitabı için tanıtım düzenledi. Etkinlikte okurlarıyla bir arayan gelen Dinçer, "En büyük hayalim Yüksekova’da bir kadının çığlığı ve sesinin yükselmesidir" dedi.

Yüksekovalı şair ve yazar Behice Dinçer, ilk şiir kitabı olan ‘Bir Sevda İki Yürek’ için tanıtım ve imza günü düzenledi.

İlçedeki bir pastahanede düzenlenen etkinliğe, Yüksekova Ticaret Odası Başkanı Abdurahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çogaç, Yüksekova Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Daha önce yazarlık yaptığını ve sonradan da şiir yazmaya başladığını ifade eden Behice Dinçer, ilk kitabını okuyucularına tanıtıp imzaladı.

Yüksekova'da yazmak isteyip de yazamayan kadınlara önderlik yapmak istediğini belirten Dinçer, "21 yıldır Yüksekova’dan ayrıyım. Kitap aşkımdan dolayı yıllardır yazıp biriktirdiğim duygularımı bir şiir kitabında dillendirdim. En büyük hayalim Yüksekova’da bir kadının çığlığı ve sesinin yükselmesi. Daha önce Yüksekova'da duyduğum kadarıyla kitap yazan kadın yok. Eğer ilk isem bunun gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bundan sonraki hayalim; benden sonraki genç kızlara önderlik yapmak istiyorum. Bana güvenenlere, buraya gelen tüm insanlara ve bundan sonra da benden beklentisi olanlara teşekkür etmek istiyorum. Kitabım bir hafta sonra satışa sunulacak. Satış noktalarını da o zaman sosyal medya üzerinden açıklayacağım” dedi. 

2-20190611070237.jpg1-20190611070237.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.