Yüksekova'dan gidip Diyarbakır'daki oturma eylemine katıldı

Yüksekova'dan gidip Diyarbakır'daki oturma eylemine katıldı

Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti 422'nci gününe girdi. HDP İl Başkanlığı önündeki nöbete Yüksekova'dan bir aile daha katıldı.

Diyarbakır'da, kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aile sayısı, 422'inci gününe girdi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden kardeşi Ferdi için oturma eylemine katılan Uğur Fidan da kardeşinin 10 yıl önce 13 yaşında iken çobanlık yaparken PKK tarafından  kaçırıldığını söyledi.

Kardeşinin Yüksekova ilçesinde Çobanlık yaptığı sırada kaçırıldığını belirten abi Fidan Kardeşinin geri dönmesini istedi.

Fidan; "Benim kardeşim 10 yıl önce çobanlık yaparken örgüt tarafından kaçırıldı. Sonra bize haber yollamışlar, 'Biz kaçırdık aramasınlar.' diye. 10 yıldır da kardeşimizden haber alamadık. Kardeşimin geri dönmesini istiyorum." diyerek oturma eylemine katıldı.

ddffgd.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.