Yüksekova'da yaralı tilki tedavi altına alındı

Yüksekova'da yaralı tilki tedavi altına alındı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, aç kalan bir tilki şehir merkezine gelerek köpeklerin saldırısına uğradı. Yaralı tilkiyi Yüksekova Belediyesine bağlı Veteriner kliniğinde tedavi altına alındı

Yüksekova'da çetin geçen kış şartları nedeniyle hayvanlarında etkilendiği görüldü.

Dün akşam saatlerinde aç kalan yavru bir tilki ilçenin Esentepe Mahallesi'nde yiyecek aradı. Bu esnada Tilki'yi fark den sokak köpekleri, Tilki'ye saldırdı. Köpeklerin  sesleriyle dışarıya çıkan vatandaşlar, köpeklerin saldırdığı Tilki'yi fark ederek, köpeklerden yaralı bir halde kurtarmayı başardılar.

Bunun üzerine mahalle sakinleri  durumu Belediye Veteriner hekimine bildirdi. Olay yerine gelen Veteriner Hekimi Hekim Kaçan yaralı Tilki’yi alarak kliğine götürdü. 

Saldırıda bacaklarında yaralanan yavru Tilki tedavi altına alındı.

Klinikte yavru Tilki'yi tedavi eden Yüksekova Belediyesi Veterineri Hekim Kaçan, " Yiyecek aramak için İlçe merkezinde gelen yavru tilki sokak köpeklerin saldırısına uğradı. Vatandaşların bize haber vererek ekiplerle birlikte yavru tilkiyi aldık."  Ayağında birkaç yerinde yarasının olduğunu belirten Kaçan, "Yaralarını kapattık kanayan bölgeleri temizledik. Gerekli tedavisini uyguladık. Doğal yaşam alnında bir hafta içinde bırakacağız" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.