'Yüksekova’da Üniversite için gerekli çalışmalar yapılacak'

'Yüksekova’da Üniversite için gerekli çalışmalar yapılacak'

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova ve Esendere Belediyesi birim amirleri ile yemekte bir araya gelerek, 2017 yılının çalışma yılı olacağını herkesin bu çalışmalara hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER/YÜKSEKOVA

Tüm birimlerin kendi alanlarında bu seneki çalışmalarda seferber olacağını hatırlatan Başkan Kaşıkçı, ne gerekiyorsa yapmaya hazır bekleyen ekiplerimizin olması gerektiğini söyledi. İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Çağrı Şentürk, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen ve Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan'ında bulunduğu yemekte Daha sonra yapılacak işlerle ilgili açıklamada bulunan Başkan Kaşıkçı, “Hem şehir merkezinin hem de yeni yapılacak yerleşim yerlerinin yol, su, kanalizasyon ve alt yapısının tamamlandığını ifade etti. Yapılacak toplu konutlar ile ilgili 1830 konutun startının 1 Nisan itibari ile verileceğini belirten Başkan Kaşıkçı, Su arıtma tesisi ile ilgili gerekli yerlerle uzlaşmayı sağladık.

Dere Islahı ile ilgili sorun kalmayacak

Dere ıslahı ile ilgili sorun kalmadığını sadece çarşı merkezinde kalan dar bir mesafenin ilk etapta devre dışı bırakılacağını çarşı kısmının yukarı ve aşağı kısmında çalışmaların olacağını ve dere ile ilgili o dar mesafede iyileştirmelerin olacağını, çarşı merkezinde rahatsızlık uyandıran derenin kir, pas ve kokudan arındırılacağını belirtti. İmar ile ilgili düzenlemede derenin 25 metrelik çekme mesafesini oluşturacağız. Daha sonraki dönemlerde gerekli genişletmeleri yapacağız.
Yeniköprü ile Yüksekova arasındaki yolda iyileştirme çalışması
Teknik bir sıkıntı olmaz ise Yüksekova ile Yeniköprü arasındaki yolu iyileştirmek için ihalemizi yapacağız. Yeniköprüye mevcut yoldan değilde viyadük ve tünelden daha düzgün çığ ve heyelan tehlikesi olmayan bir güzergahtan ilerlemiş olacağız.

İlçemizdeki Çevre yolu Cengiz Topel Caddesindeki trafiği rahatlatacak

Van yolunu Şemdinli yoluna bağlayan çevre yolunu hizmete sunarak Şemdinli istikametine gidecek olan araçların geçiş güzergahını Cengiz Topel Caddesinden kesip çevre yoluna vereceğiz. Bu sayede ilçedeki trafik yoğunluğunuda azaltmayı ve rahatlatmayı hedefliyoruz.

Yüksekova’da Üniversite için gerekli çalışmalar yapılacak

Yüksekova’da bu sene olmasada gelecek seneye bir Yüksekokul binasının tamamlanması hedeflenmektedir. Yeri belirlenmiş ama imarı ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için çalışmalara belediyemiz tarafından devam etmektedir. Üniversiteye bağlı diğer birimler de ilgili yerlere ilave edildiği takdirde bir Kampüse dönüşmesi yönündeki adımlarında atılacağını söyleyebilirim.

İlçemizde İstihdamın sağlanması için Organize Sanayi çalışmaları başlatacağız
Özellikle ilçemizde istihdamın daha güzel bir şekilde eksiksiz sağlanması adına Organize Sanayi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kaşıkçı, Baharın gelmesi ile birlikte iş yoğunluğunun da bir nebze azalmasıyla Organize Sanayi çalışmalarını başlatacağız. Buna yoğunlaşıldığında tarlada, bağda, bahçede bir sanayi değilde derli toplu dışarıdan geleceklerinde yoğunlaşacağı bir sisteme kavuşturmak istiyoruz. Yer olarakta Hakkari karayolu üzerinde bir kamuya ait alanda yapmayı planlıyoruz. Bütün gerekli çalışmalarımızı bitirdikten sonra sene sonunda bir Organize Sanayiye kavuşacağız.

Atık Su Arıtma ve Katı Atık Depoları ile ilgili çalışmalar yapılıyor

Atık su arıtma ile ilgili sıkıntıların giderildiğini ve projesinin tamamlanmak üzere olduğunu, bu sene olmasa da gelecek senelerde onun süreçlerinin yapılacağını ve ihalesininde tamamlanmış olacağını belirtebilirim. Katı atık depoları ile ilgili çalışmalar içerisindeyiz. Çevre Şehircilik Bakanlığının bu çalışmalara yoğunlaştığını ayrıca katı atıklarının da doğaya rasgele bırakılmış halde değilde onun içinde işlenilecek bir madde varsa ekonomiye kazandırılıp, geri kalanını ise bertaraf edilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

İç gümrükleme ile birlikte üretim noktaları oluşacak

İç gümrükleme ihalesi hazır durumda, yer ile ilgili imar çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte İç gümrükleme binasının fiziki şartları, lojmanları ve müdürlüğün yeri ihale süreci ile başlayacaktır. İç gümrüklemenin de gelmesi ile üretim noktalarının yavaş yavaş oluşmaya başlayacağını dile getiren Başkan Kaşıkçı, “İran ile yapılacak ticaretin alt yapısını oluşturmak istediklerini Burayı düzenli bir ithalat-ihracat ve ticari merkeze dönüştürmeyi hedeflediklerini bunu da iç gümrükleme ile yapacaklarını söyledi. Minibüs, Doblo ve Pikapla yapılan ticaretin günü birlik olduğunu ve bunun şehir ekonomisine fazla bir katkısı olmadığını iç gümrükleme ile bunu da düzene sokacaklarını belirtti.

unnamed-(1)-023.jpgunnamed-(4)-010.jpgunnamed-(3)-017.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.