Yüksekova’da 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' eğitimi

Yüksekova’da 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' eğitimi

Uzman Sosyal Kalkınma Bilim ve Gelişim Enstitüsü Derneği (Uzmander), Yüksekova'da 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' konulu bir eğitim programı düzenledi.

Yüksekova Haber'den Hilbin Zeydan'ın haberine göre Uzmander, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’na sunduğu ve program tarafından kabul gören proje kapsamında, Yüksekova ve Hakkari’deki farklı Sivil Toplum Kuruluşları, Yüksekova Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve çok sayıda aktivistin katılımıyla 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' konulu bir eğitim programı düzenledi.

İlçede bir kafede düzenlenen ve 3 gün süren programda, Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı Uzmanı Hatice Yıldırım Demir tarafından eğitim verildi.Programa katılanlar, Yüksekova’da böyle bir eğitimin yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, bu tür eğitimlerin sık yapılması ve eğitimlerin daha geniş tabanlara ulaştırılması gerektiğini vurguladı. 

s1-011.jpgs2-008.jpgs3-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.