Yüksekova'da STK'lar kahvaltıda bir araya geldi

Yüksekova'da STK'lar kahvaltıda bir araya geldi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşu ve bazı mahalle muhtarları, Yüksekova Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Heyet (YÜSİH) ile kahvaltıda bir araya gelerek, ilçenin genel sorunlarını değerlendirdi.

 Eğitim-Bir- Sen, Sağlık-Sen, Büro-Memur- Sen, Toç-Bir- Sen, Kültür-Memur- Sen, Genç-Memur- Sen, Diyanet-Sen, Enerji- Sen, Gümrük Memur- Sen, Öze Dönüş Platformu, İHH, Doğa Derneği, Yüksekova Mesleki Eğitim Geliştirme ve Kültür Sanat Derneği, Yüksekova Şehit Aileler ve Gaziler Yardımlaşma Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İmam Hatipliler Platformu, Yüksekova Şehit Aileler ve Gaziler Dayanışma Derneği ve bazı mahalle muhtarları, ilçenin sorunları ile ilgili Yüksekova Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Heyeti ile değerlendirmelerde bulundu.

Burada bir araya gelmemizin nedeni ülke ve ilçe genelinde yaşanan sorunları görüşmekti diyen MEMUR-SEN Yüksekova Şube Başkanı Necmettin Kaya, “Ülke olarak olağanüstü bir dönemden geçmekteyiz. İç ve dış kaynaklı şer odakları, ülkemizin genelinde olduğu gibi Hakkari il ve ilçelerinde de faaliyetlerine hala devam etmektedir. İşbirlikçi şer odakları OHAL şartlarını fırsat bilerek, bürokratik ve siyasi kimliklerini kullanarak, ülkemize zarar verdikleri gibi birçok mağduriyetinde oluşmasına neden olmaktadır” dedi.

Rsmi gazetede yayımlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaya, ”OHAL kapsamında yayımlanan 686 sayılı KHK ile görevden ihraç edilen EĞİTİM-BİR-SEN Hakkari Şube Başkanı, MEMUR-SEN Hakkari il temsilcisi ve  28 islami STK’dan oluşan Hak ve Dayanışma platformunun  (HAKDA) kurucusu ve dönem sözcüsü Nihat Gür, 2006/2009 ile 2014/2016 yılları arasında Şemdinli ilçe milli eğitim müdürlüğünü yapan ve 2011 genel seçimlerinde Hakkari Ak Parti aday adayı olan Fahrettin Çelik’in ihraçları toplumsal yara oluşturmak için şer odaklarınca düzenlenmiştir” dedi.

"Bizler YÜSİH olarak Nihat Gür ile Fahrettin Çelik’in masumiyetlerine inanıyor, iftiracılar tespit edilip hukuk önüne çıkarılıncaya kadar yanlarında yer alacağız" diyen Kaya, “Ayrıca Yüksekova’da fedakar eğitimci kimlikleriyle tanınan Kemal Şahin ile Ahmet Şin’in ihraç edilmeleri şer odaklarını işaret ettiği gibi Yüksekova eğitim camiasında üzüntüyle karşılanmıştır” ifadelerini kaydetti.

 

yuksekova-stk-2.jpgb9ed70bb4793bc212c19ce858edb2007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.