Yüksekova'da silah ve mühimmat ele geçirildi

Yüksekova'da silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, PKK'ya ait mayın, silah, el bombası, doçka silahı ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdi;

" İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; 02.06.2020 günü İlimiz Yüksekova İlçesi Gürkavak Köyü ve Ortakçı Mezrasında yapılan operasyonda tespit edilen sığınak içerisinde yapılan aramada; 1 adet mayın, 1 adet doçka ağır makinalı tüfek ve sehpası, 1 adet AK- 47 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet el bombası, çok sayıda yaşam malzemesi ve tıbbi malzeme ele geçirilmiştir. Ele geçirilen patlayıcı madde olay yerinde usulüne uygun şekilde imha edilmiş olup; konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

3a68fa9b-b38d-49d8-bf5f-7338486ac950.jpg2-20200602192657.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.