Yüksekova'da Silah ve mühimmat ele geçirildi

Yüksekova'da Silah ve mühimmat ele geçirildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Jandarma ve Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda, silah, roket bağlığı, havan mühimmatı ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi.

Hakkari valiliği, İl Jandarma ve Emniyet müdürlüğü ekiplerin, Yüksekova İlçesi İkiyaka Köyü Düz Tepe yakınıda ile Eski Kışla Mahallesi Mezarlığında ele geçirilen silah ve mühimmatla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'Yüksekova İlçesi Eski Kışla Mahallesi Mezarlığı yakınlarındaki bir bölgede bölücü terör örgütü mensuplarına ait silah ve mühimmat gömülü olduğu şeklinde bilgiler elde edilmesi üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda, yapılan arazi arama-tarama faaliyetlerinde, terör örgütüne ait 8 adet roketatar başlığı, 2 adet roketatar sevk fişeği, 3 adet el bombası, 1 adet metal fünye, 1 kalıp (yaklaşık 100 gram) C-4 patlayıcı madde, 34 lokum TNT patlayıcı madde, 2 adet havan mühimmatı, 1 adet Mavzer marka keskin nişancı tüfeği, 2 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 6 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 2 adet hücum yeleği ve bir miktar AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeğine ait fişek ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Ayrıca il jandarma komutanlığı ekipleri Yüksekova İlçesi İkiyaka Köyü Düz Tepe yakınında da terör örgütüne ait, 3 adet AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği ele geçirildi.'' 

2-680.jpg1-742.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.