Yüksekova'da 'sayaç' gerginliğinde 4 kişi gazdan etkilendi

Yüksekova'da 'sayaç' gerginliğinde 4 kişi gazdan etkilendi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Adaklı köyünde 'sayaç yenileme' gerginliği yaşanıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, elektrik sayaçlarının evlerinin dışına çıkarılmasını istemeyen köylüler ile Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri arasında gerginlik çıktı. Jandarma ve polis ekipleri, gaz bombası kullanarak, taraflara müdahale etti.Müdahalede gazdan etkilenen 4 kişi, ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yüksekova'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan Adaklı Köyü'nde,  VEDAŞ ekipleri, evlerde bulunan sayaçları köydeki elektrik direklerine asmak istedi. Köylülerin buna karşı çıkması üzerine taraflar arasında gerginlik çıktı. Köylüler, VEDAŞ ekiplerinin köyden gitmesini istedi. Gerginliğin büyümesi üzerine  VEDAŞ ekipleriyle birlikte köye giden jandarma ve polis ekiperi, gaz bombası kullanarak, taraflara müdahale etti. Bu sırada, bazı köylüler de jandarma ve polise taş attı.Müdahale sırasında gazdan etkilenen 4 kişi, ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Ekipler, evlerdeki tüm elektrik sayaçlarını direklerin üzerine astı.Köydeki gerginlik bir süre devam etti.

2b7d5d6b-11db-4cf7-b149-204ef54b5c3a.jpge85035d8-c74a-420c-990b-f551a3feec80.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum