Yüksekova'da sahipsiz bırakılan engelli genç sokakta yatıyor

Yüksekova'da sahipsiz bırakılan engelli genç sokakta yatıyor

Yüksekova'da yatacak yeri olmadığı için sokakta yatan 53 yaşındaki engelli vatandaş, yetkililere seslenerek bakımevine yerleştirilmesini talep ediyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kalacak yeri olmayan 53 yaşındaki İhsan Şimşek isimli engelli vatandaş, sokaklarda yatarak hayata tutunmaya çalışıyor. Cengiz Topel Caddesi'ndeki kaldırımın üzerine briket ve karton koyup üstünde yatan Şimşek, tekerlekli sandalyesini de başucuna bırakıyor. Soğuğa karşı üzerine tek battaniye seren Şimşek'in dramı yürekleri burkuyor. 

Ağrılı olduğunu ve sağlığı yerinde iken Yüksekova'ya gelerek vatandaşlara tekstil malzemesi sattığını kaydeden Şimşek, "Bu malzemelerin paralarını almaya geldim ve paralarımı da topladım. Kendimi geçindirecek 3-5 kuruşum var. Yüksekova'ya gelince hiçbir oteller, paramla beni içeri almıyor. Bu tekerlekli sandalyenin üzerinde sabahlıyorum, 20-25 gündür sokaklarda yatıyorum. Soğuk olsa da mecburen sabahı bekliyoruz. Burda kalmayı planlamıyorum, devletin beni göndermesi planlanıyor. Yazıklar olsun ki ben bu ülkede dünyaya geldim ve bu yüzden çok pişmanım. Bana insan değerinin verilmesini bekliyorum" dedi.

Yüzde 88 raporlu olduğunu kaydeden Şimşek, "Spastik paraparezi hastasıyım, hastalığımın da çaresi yok. İlaçlarımı paramla alıyorum, sağlıktan yararlanamıyorum. Yemeğimi istediğim yerde yiyorum, insanlar bu konuda yardımcı oluyorlar. Klozet olmadığı zaman tuvalet ihtiyacımı yapamıyorum, altıma pisliyorum. Dün bu çocuklar yıkadılar beni, kurtlanmıştım. Eskiden sağlığım yerinde idi. Sigarayı bıraktığım zaman iki yıl aradan sonra bastonla yürümeye başladım. Sonra yürüyemez hale geldim. Ailem burda olduğumu bilmiyor." şeklinde konuştu. 

İlçede büfe işleten Emrullah Yeşiloğlu isimli genç, büfeyi kapattıktan sonra Şimşek'in üzerini örtüp evine gidiyor. Yeşiloğlu, "Adam perişan. Bir aydır bu soğukta eziyet çekiyor. Adam göz göre göre hergün ölüyor. Kimse yardımcı olmuyor. Kimse sahiplenmiyor. Geçen burada düşmüş, kimse yardımcı olmadı.  Geçen terkerlekli sandalyesi kırılmıştı, kimse yardımcı olmadı. Bu adamın yardıma ihtiyacı var, soğuklardan dolayı ayağı tutmuyor. Bu soğukta yatıyor" dedi.

11(8).jpgi-1(3).jpg

Kaynak:Yüksekovahalkınsesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.