Yüksekova'da renkli Newroz kutlaması

Yüksekova'da renkli Newroz kutlaması

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki HDP tarafından düzenlenen Newroz kutlaması ilçe dışında bulunan stadyumda yapıldı.

Sabah saatlerinden itibaren soğuk ve çamur demeden yollara düşen vatandaşlar, alan girişinde güvenlik kontrolünden geçildikten sonra stadyuma alındı. Alana gelen Yüksekovalılar Kürtçe şarkılar eşliğinde halaya durdu. Kadın, erkek çocuk herkesin yöresel kıyafetlerle geldiği alanda, "Zülküf Gezen ölümsüzdür" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları atıldı.

Kutlamada konuşan HDP Hakkari Milletvekilli Sait Dede, "Tecridin sona ermesi için canlarını ortaya koyan binlerce insana buradan onbinlerin selamını gönderelim. Bu kitle bu coşku onların tecritin yerle bir edecek. Zülküf Gezen şahsından direnenlere binlerce kez selam olsun" dedi. 

Ardından Hakkari eski milletvekilli Hamit Geylani, Hakkari Belediyesi eşbaşkan adayları Cihan Kahraman ile Yüksekova Belediyesi eşbaşkan adayları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı kitleyi selamlayarak, Newrozlarını kutladı.

 Program sanatçılar Ruken Yılmaz, Umut Yılmaz ile Koma Havin'in söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti.Kutlamaya, HDP'nin Hakkari, Şemdinli, Çukurca, Esendere ve Büyükçiftlik Belediye Eşbaşkanı adayları da katıldı.

1-20190321181755.jpg

 

6-315.jpg5-415.jpg2-980.jpg3-760.jpg4-596.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.