Yüksekova’da ‘Psikoteknik Merkezi’ açıldı

Yüksekova’da ‘Psikoteknik Merkezi’ açıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilk defa ticari araçlara ‘Psikoteknik Belgesi’ veren Psikoteknik Değerlendirme Merkezi açıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

İl Sağlık Müdürlüğü onayıyla faaliyete başlayan Kozay Psikoteknik Değerlendirme Merkezi yetkilisi Özgür Kozay, merkezin ticari olarak yük ve yolcu taşıyan araçlara yönelik olduğunu, genel anlamda toplumun tamamını ilgilendirdiğini söyledi.  

Ticari taksi, kamyon, otobüs ve diğer ticari amaçla kullanılan araçlara yönelik olan merkezin detaylarını paylaşan Kozay, “Bu belgeler 5 yıllığına veriliyor. Psikologumuz gözetiminde 12 adet test yapılıyor. Buna göre belge düzenleniyor. Aday sürücü bu testlerden başarılı olduğu takdirde belge almaya hak kazanıyor. Testlerden geçemediği zaman da 6 aylık bir süre tanınıyor ve bu süreden sonra tekrar başvurabiliyor.”diye konuştu. 

“BELGENİN ALINMASI ZORUNLU”

Hakkari ve ilçelerinde daha önce bir Psikoteknik Değerlendirme Merkezi olmadığı için adayların çevre illere gitmek zorunda kaldığına dikkat çeken Kozay, “ Şuan buradaki sürücülerimizin hepsi bu külfetten kurtuluyor. Çünkü bir adayın il dışına gidip gelmesi maddi ve zaman açısın ciddi bir kaybı oluyordu. Hem bu külfetten kurtulacak hem de zaman kaybı yaşamayacak. Bu belgenin alınması zorunlu. Alınmadığı zaman hem sürücüyle hem de işletme sahibine cezai yaptırım uygulanıyor. 13 Ocak 2017 tarihi itibariyle aday sürücüler test esnasında çekilen fotoğraflarla rapor düzenlenmesi yönünde yönetmelik yayınlandı. Yani aday sürücü çevre illerde fotoğrafsız rapor düzenletebiliyordu, ancak bu artık mümkün değil. Bu yeni uygulama tamamen sürücünün faydasına olacak bir uygulamadır. Yasal olarak bir sorun yaşamaması için bizzat teste girerek fotoğraflı test görüntüsüyle rapor düzenlenmesi lazım. Diğer taraftan ticari bir sürücü alkolden, hızdan ve 100 ceza puanı üzerinden ehliyetine el konulduğu zaman bizden belge almak zorunda. Bunlar olmadan bir daha ehliyet alamıyor.”diye konuştu.

Adres:  Cengiz topal Caddesi Keremoglu İş Merkezi kat: 1 no:2

İletişim: 0543 950 20 46 - 0531 746 65  44

5-360.jpg6-263.jpg

1-865.jpg2-789.jpg3-628.jpg4-510.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum