Yüksekova'da proje tanıtım toplantısı

Yüksekova'da proje tanıtım toplantısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde "Berivan'ın umudu" adlı projenin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova'da Kardelen Eğitim ve İstihdam Merkezi Derneği ile Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından ortak hazırlanan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliğince finanse edilen "Berivan'ın umudu" adlı projenin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İpek Yolu Caddesinde bulunan bir kafede düzenlenen programda açılış konuşmasını proje koordinatörü Yıldız Kartal yaptı. Ardından konuşan dernek başkanı Cebrail İrinç, projenin 2 bin 200 proje içinde başarılı ilk 144 proje arasına girerek hibe almaya hak kazandığını söyledi.

Projenin amacının dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu veya istihdam edilebilirliğinin artırılması ile iş gücü piyasasına erişimlerin kolaylaştırması olduğunu söyleyen İrinç, "Derneğimiz yoksulluk riski altında bulunan, ücretsiz aile işçisi konumunda bulunan, kırsalda yaşayan 150 kadını hedef kitle seçti. Temel hedefimiz kadın emeğine katma değer katmak, kırsalda yaşayan kadınlarımızın hane gelirlerini artırmak, bu amaçla kırsalda yaşayan 150 kadınımıza mesleki becerilerini artıracak eğitimler verilecektir" dedi.

Ardından konuşan Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Tekin de projenin Yüksekova için önemli olduğunu söyledi.

Tekin, projenin başarılı olacağına inandığını belirterek, şunları söyledi;

"Proje kapsamında mesleki eğitim gören kadınlar, gelir elde edici düzeyde kendi işlerini kurabilecek ve iş sahibi olabileceklerdir. Bu tür projelerin özellikle bölgede yürütülmesi zordur. Bu anlamda proje ekibini kutluyorum. Esnaf ve Sanatkarlar odası olarak projeye her anlamda destek olacağız."Dedi.

Katılımcılara kokteyl ikram edilen programda, müzik dinletisi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.