Yüksekova’da Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Yüksekova’da Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘Organize Sanayi Bölgesi" kurulacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan proje kapsamınsa hazırlıklara başlandığı öğrenildi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Edinilen bilgilere göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye’nin Organize Sanayi Bölgesi bulunmayan tek ili olan Hakkari’ye Organize Sanayi Bölgesi kurulması için onay verdi. 

Organize Sanayi Bölgesinin Yüksekova ilçesine kurulması öngörülürken, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Koca projenin hayata geçirilmesi için ilçede çeşitli temaslarda bulundu. 

İlk etapta ilçe kaymakamlığı ve belediye yetkilileri ile görüşen Müdür Koca, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Abdurrahman Pınar’ı da makamında ziyaret ederek organize sanayi bölgesi ile ilgili oda başkanı ve üyeleri bilgilendirdi. 

İlçeye bağlı Köprücük (Kerpel) ile Suüstü (Şakitan) köylerinin sınırları içerisinde kurulması beklenen Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi için hazırlıkların ise devam ettiği öğrenildi. 

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Türkiye’nin Organize Sanayi Bölgesi bulunmayan tek ilinin Hakkari olduğunu belirterek bu kararın hayata geçmesi ile kent genelinde önemli oranda istihdam sağlanacağını ifade etti ve kararda etkili olan herkese teşekkür etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum