Yüksekova’da organik hindiler satışa çıkartıldı

Yüksekova’da organik hindiler satışa çıkartıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine Beşbulak (Dara) köyünde doğal ortamda yetişen hindiler satışa çıkartıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlüğünün kırsal kalkınma programı kapsamında 2015 yılında Yüksekova ilçesine bağlı Beşbulak (Dara) köyünde yapılan çiftlikte yetiştirilen hindiler alıcısını bekliyor. 

Civcivken alınıp, doğal ortamda besledikten sonra meraya bırakılan hindiler 8 ay sonra satışa çıkarıldı. 

Çiftliği kuran genç girişimci Feyyaz Dara vatandaşlara daha sağlıklı beyaz et sağlamak için böyle bir işe koyulduklarını belirterek, “Halkımıza iyi bir hizmet vermeye çalışıyoruz. Çiftliğimizi ilk kurduğumuzda yaklaşık bin tavuk ve hindi vardı. Mevsim şartları nedeniyle erken satış yapmaya başladık. Tamamen doğal ortam yetiştirdiğimiz hindilerimiz uygun fiyata satılıyor. Şimdi çiftliğimizde sınırlı sayıda hindi kaldı. Hakkari ve Yüksekova ile köylerinden hindi almak isteyenler bize ulaşabilirler Hndilerimizi hem canlı olarak satıyoruz hem de dileyene kesip paket yapıp veriyoruz" dedi. 

Adres Beşbulak (Dara) Köyü – Yüksekova 

İletişim: 0541 524 8284 – 0545 792 61 70

1-230.jpg1-229.jpg2-205.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.