Yüksekova’da ’Okumayan Kız Kalmasın’ Projesi Sona erdi

Yüksekova’da ’Okumayan Kız Kalmasın’ Projesi Sona erdi

Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve 1 yıldır başarılı bir şekilde sürdürülen “Yüksekova'da Okumayan Kız Kalmasın” projesinin kapanış toplantısı büyük bir katılımla yapıldı.

Farklı nedenlerle eğitim ve öğretimine devam edemeyen kız öğrenciler ile okuma yazma bilmeyen kadınların okula kazandırılmasını kapsayan proje Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanmış olup proje ortakları Yüksekova Halk Eğitim Merkezi ve Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte 1 yıllık çalışma sonucunda tamamlandı.

Proje sertifika dağıtım törenine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İskender Akdoğan, Cumali Kaya, Halka Eğitim Müdürü Recep Yağan, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan proje koordinatörü Ümit Kaplan, şu ifadelerde bulundu: “Proje kapsamında 650 aile ziyaret edilmiş ve toplamda 257 aile görüşmeyi kabul etmiştir. Bu çerçeve de okuma yazma bilmeyen 143 öğrenci ve değişik nedenlerle eğitime ara veren 94 öğrenci tespit edilip kayıtları yapılmış ve eğitim pogramına dahil edilmiştir. Aynı zamanda proje kapsamında 100 yetişkin kadına 5 dalda mesleki eğitim kursu verildi. Eğitimi yarıda kalan 94 öğrenciye toplamda 440 saat destek etütleri verilerek, örgün eğitime adaptasyonları sağlandı. Bu proje de 337 kişi yararlanmıştır.”Proje yasal temsilcisi olarak söz alan Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Nusret Çoğaç ise, eğitim koşullarının zor olduğu Yüksekova’da proje hazırlamanın ve onun sürdürülebilirliğini sağlamanın zorluklarından bahsederek, proje ortakları Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Yağan’a, Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cahit Onat’a, proje asistanı Necip Balin ve proje koodinatörü Ümit Kaplan’a hizmet ve desteklerinden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederek şükranlarını sundu.

Proje ortaklarından Yüksekova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Yağan ise ”Yüksekova’ya böyle bir proje kazandırıldığı için Yüksekova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine teşekkürlerimi sunarım” dedi.
Yapılan konuşmaların ardında öğrencilere sertifika verildikten sonra program müzik eşliğinde son buldu.

dd303-10.jpgba7f8-8.jpg

Kaynak:YAŞAR KAPLAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.