Yüksekova'da öğrenciler yolda mahsur kaldılar

Yüksekova'da öğrenciler yolda mahsur kaldılar

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Çevreli ve Yoncalık Köylerinde okulların tatile edilmesi ile evlerine dönen öğrenciler mahsur kaldı. bölgeye sevk edilen ekipler 3 saatlik çalışmanın ardından öğrencileri kurtardı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4 günden beri etkisini sürdüren kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 1 metreyi bulurken , yüksek kesimlerde ise 2, 5 metreye ulaştı.

İlçede sabah saatlerinde okula giden öğrenciler, okul tatil edildikten sonra dönüş yolunda öğrenci servisleri tipiden dolayı yolda mahsur kaldılar.

İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çevreli ve Yoncalık köyü taşımalı öğrenciler, dönüş yolunda aşırı tipi ve kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldılar.

Bunun üzerine servis sürücüleri, Yüksekova kamakmlığına bağlı Şantiye Şefliliği karla mücedele ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine giden karla mücadele ekipleri yaklaşık 3 saat süren bir çalışma ile öğrenciler kaldıkları yerden kurtarıldı. Mahsur kalan öğrenciler, üşüdüklerini ve ayakalarının tutmadıklarını söyledi.

Öğrencilerden Zeliha Karataş, "Sabah saat 7:00'de okula gittik. Ancak okul tatil edilince dönmek zorunda kaldı. Köye varmadan aşırı tipi ve kar yağışından dolayı yolda mahsur kaldık. Çok üşüdük ayaklarımız dondu." dedi.

Servisi sürücüsü Bedirhan Karataş, " 4 saattir yolda mahsur kaldık. Öğrenciler üşümeye başladı. Biz de Yüksekova Şantiye Şefliği'ni arayarak yardım istedik. Şimdi onlar geldi. Yaklaşık 3 saat süren bir çalışmanın ardından servisler çıkarıldı. Sağ salim öğrencilerimizi köye ulaştırdık. Karla mücadele ekiplerine teşekür ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.